Je Android-smartphone als sportassistent

Door: redactie-computertotaal | 26 november 2013 14:00

How To

Het app-aanbod voor Android is vrijwel gelijk aan dat op Apple's iPhone. Consumenten kunnen nu dus ook op een Android-toestel aan de slag met tal van apps die helpen bij het nastreven van een gezonde levensstijl. Hieronder zes handige applicaties uit de Play Store voor bij het sporten.

Dagelijkse buiktraining

Bodybuilder Joe Weider helpt je om een platte, gespierde buik te krijgen. Dagelijkse buiktraining is een app die je aan de hand van simpele oefeningen ondersteunt bij het ontwikkelen van een sixpack. Het volledige trainingsschema duurt 42 dagen en bestaat uit zes verschillende oefeningen die je steeds vaker en sneller moet uitvoeren.

Het grote voordeel van deze werkwijze is natuurlijk dat je de deur niet uit hoeft. Je kunt alle oefeningen gewoon thuis doen, op tijdstippen die jou het beste uitkomen. Op de kalender kun je aanvinken welke oefeningen je hebt gedaan, zodat je een overzicht kunt bewaren. De app is een prima hulpmiddel, al stelt hij in visueel opzicht weinig voor.

Coach's Eye

Als je je sportprestaties wilt verbeteren is het een goed idee om eerst je bewegingen te analyseren. Dat is precies wat Coach's Eye doet. Vraag iemand om je bewegingen tijdens het tennissen, hoogspringen, golfen, rennen, voetballen of zwemmen te filmen en bekijk vervolgens de beelden.

Je kunt een montage maken met fragmenten in slow-motion en het is ook mogelijk om aantekeningen bovenop de beelden te maken. Zo krijg je te zien wat je goed doet en waar verbetering nodig is. Vervolgens kun je je filmpje opslaan en eventueel zelfs delen met vrienden of andere gebruikers van de app. Coach's Eye is uitermate geschikt voor trainers en coaches.

Endomondo Sports Tracker PRO

Endomondo Sports Tracker is een 'brede' sport-app, waarmee we bedoelen dat je kunt kiezen uit een ruime selectie aan activiteiten. Prettig daarbij is dat je je vrienden kunt uitdagen, maar vooral ook dat je je eigen routes kunt vastleggen en die kunt delen met anderen.

Dat maakt het andersom dus ook mogelijk om de routes van anderen te gebruiken. Zo kun je elkaar uitdagen om een bepaald traject in een snelle tijd af te leggen. De app is niet heel goedkoop, maar werkt wel heel fijn.

Versterk je Enkel

Steunzolen of zwakke enkels zijn een slap excuus om niet te hoeven sporten. Als je het met beleid doet, is het prima mogelijk om ook met enkelproblemen te bewegen. Ga niet zomaar rennen of springen om daarna pijnlijk te vallen. Download en gebruik eerst deze app, die simpele oefeningen biedt waarmee je je enkels kunt versterken.

Voer het acht weken durende oefenschema uit, met per week slechts drie sets oefeningen die enkele minuten kosten. Het nut van deze werkwijze is wetenschappelijk bewezen!

Runtastic Sit-Ups PRO

Deze app gaat uit van het hetzelfde principe als apps voor het uitvoeren van push-ups, maar dan voor sit-ups. Hij maakt geen gebruik van een nabijheidssensor; in plaats daarvan houdt de accelerometer in je Galaxy bij hoeveel sit-ups je uitvoert. De app biedt dus geen ruimte om te smokkelen.

Het fijne van deze app is dat het écht voelt alsof je een personal coach hebt. Mede omdat de app dankzij de accelerometer merkt wanneer je het wat moeilijker hebt en je nog net even over de streep helpt. Dat neemt natuurlijk niet weg dat je zelf het echte werk moet doen!

Sports Tracker

Fitness-apps zijn al jaren in grote aantallen te vinden in de verschillende applicatiewinkels. Nieuw is de sociale factor, want fit worden doe je liefst niet alleen. Sports Tracker haakt hier op in. Deze app houdt niet alleen je prestaties tot in detail bij, zoals de afgelegde afstand, je snelheid, het aantal stappen, de hoogteverschillen en eventueel ook je hartslag en calorieverbranding.

De app geeft ook analyses én maakt een vergelijking met de prestaties die je vrienden hebben neergezet, al dan niet op dezelfde jog- of fietsroutes. Mocht je vrienden hebben die (nog) geen Galaxy hebben: Sports Tracker is ook voor andere platformen ontwikkeld.

1 Reactie(s) op: Je Android-smartphone als sportassistent

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 26 november 2013 16:54 Oscar
    Ik combinatie met een voedings app, is zo'n app wel handig, maar een standaard ontbijt of maaltijd is toch echt te weinig. Want voor gezonde sportconditie, gespierde buik , armen en benen heb je wel voldoende eiwitten, koolhydraten nodig, voor gezonde spieropbouw, goede sportprestaties, conditie, soepele spieren, draait ook om goede gezonde voeding. Misschien een idee, ik zeg maar wat, (sport) voeding advies app. en sport assistent app. de één kan niet zonder de ander. Dacht ik zo..
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.