Chrome-wachtwoorden beheren op Android

Door: nick-mediati | 30 juni 2015 13:01

How To

Iedereen die ooit op een mobiel apparaat een ingewikkeld wachtwoord heeft ingevoerd, zal je vertellen dat het ontzettend vervelend is. In Chrome voor Android zit een rudimentaire wachtwoordmanager verstopt die je wachtwoorden voor je kan onthouden, wat je flink wat frustratie kan besparen.

Hier laten we zien hoe je de wachtwoordmanager in kunt schakelen en hoe je kunt kiezen welke wachtwoorden hij moet onthouden. Lees ook: Zo vind je een vergeten wachtwoord terug in Chrome.

Om te beginnen moet je controleren of Chrome's Saved Passwords-functie is ingeschakeld - het kan zijn dat het geactiveerd is zonder dat je het je realiseert. Om dit te controleren, open je Chrome op je telefoon, druk je op de Menu-knop (het icoontje met de drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en druk je op Settings.

Het

Scrol omlaag naar Save passwords: Als het ingeschakeld is, kun je dat hier zien en hoef je verder niets te doen om het in te stellen. Als het niet ingeschakeld is, moet je op de Save passwords-schakelaar drukken om hem op de On-positie te zetten (hij verandert van grijs naar blauw). Druk opnieuw op de schakelaar om de functie uit te schakelen.

Om het uit te testen moet je naar een site gaan waarop je een account hebt en inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Zodra je dat doet vraagt Chrome of je je wachtwoord op wilt slaan. Zo ja, druk op Yes; wil je niet dat Chrome dit wachtwoord ooit onthoudt, druk op Never. Druk op de X als je momenteel geen antwoord wilt geven.

Chrome zal vragen of je wachtwoorden wilt opslaan voor de sites die je gebruikt.

En dat is alles wat je moet doen om een wachtwoord toe te voegen. Als je wilt zien welke wachtwoorden Chrome zal onthouden, ga dan terug naar Menu > Settings > Save passwords en kijk wat er in de lijst staat.

Als je wilt dat Chrome een bepaald wachtwoord niet langer zal onthouden, kun je Chrome het eenvoudig laten vergeten. Druk op de naam van de site waarvan je de logingegevens niet meer wilt bewaren en druk op de Delete-knop. Chrome haalt de site dan uit de lijst met opgeslagen wachtwoorden en je zal voortaan voor die site je wachtwoord weer handmatig moeten invoeren.

Het opslaan van je wachtwoorden op je apparaat brengt een aantal voor de hand liggende beveiligingsproblemen met zich mee. Hoewel Chrome je wachtwoord niet laat zien, kan iemand die je telefoon in handen krijgt wel inloggen op alle accounts waarvoor Chrome je wachtwoorden onthoudt. Als je ervoor kiest om Chrome je wachtwoorden te laten onthouden, is het een goed idee om een passcode op je telefoon te zetten - of beter nog, je apparaat te versleutelen - om het risico dat je internetaccounts in verkeerde handen vallen te verminderen.

0 Reactie(s) op: Chrome-wachtwoorden beheren op Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.