Krijg grip op je schooldag met Google Now

Door: derek-walter | 10 november 2014 10:46

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Google Now is één van de beste functies van Android, waarmee je de hele dag door reminders, agenda-updates en verkeersinformatie krijgt. Het kan een krachtige assistent zijn voor studenten, omdat het de details waarmee jij je leven invult overzichtelijk herschikt tot een serie kaarten.

Het optimaliseren van Google Now werkt het beste voor mensen die veel van de producten van het bedrijf gebruiken, zoals Gmail, Chrome, Search en Agenda. Het werkt ook prima als centrale plek om snelle reminders in te stellen, zoals einddata voor opdrachten.

Als je het niet erg vindt om wat informatie over jezelf met Google te delen, zal je smartphone of tablet veel sterker verbonden voelen met je dagelijkse leven, waaronder dus ook je schoolactiviteiten.

Aan de slag met Google Now

Als je Google Now nog niet gebruikt, is de eerste stap natuurlijk om het in te stellen. Ga naar de Google Search app, voer de instellingen in en zet de schakelaar voor Google Now op On.

De dienst is ontworpen om zich aan specifieke behoeften aan te passen, dus hoe meer permissies je inschakelt, hoe beter de Google Now ervaring zal zijn. Een mooie functie hierbij is Personal results (op het moment van schrijven echter nog niet beschikbaar in de Nederlandse versie).

Hiermee laat je Google je Gmail 'mijnen' voor datums. Bijvoorbeeld, als je met je klasgenoten hebt gemaild om samen iets te gaan doen, en er een datum en tijd is genoemd, zal Google Now tevoorschijn komen met een kaart om te vragen of je aan het event herinnerd wilt worden.

Ook worden afspraken die je in je Google Agenda gezet hebt als kaarten gepresenteerd, waardoor je niet steeds je Agenda-app hoeft door te spitten. Het is een geweldige manier om een overzicht van je dag te krijgen, omdat je lessen, lokalen of studiegroepen allemaal netjes verpakt kunnen worden.

Vind de informatie waarnaar je op zoek bent

Google Now heeft allerlei verschillende soorten kaarten die verschijnen afhankelijk van je zoekgeschiedenis, waar de desktop onder kan vallen als je zoekt via Chrome en ingelogd bent op je Google account. Dit kan een beetje opdringerig lijken omdat er ineens allerlei artikelen, TV-programma's en sportploegen worden aanbevolen.

Er zijn veel situaties waarin het extreem handig is. Bijvoorbeeld, als je gezocht hebt naar een nieuwswaardig onderwerp voor een les, zoals het huidige bruto binnenlands product van de VS, kun je suggesties krijgen voor gerelateerde artikelen. Het kan ook datums in je e-mails identificeren en vragen of je eraan herinnerd wilt worden.

3 Reactie(s) op: Krijg grip op je schooldag met Google Now

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 10 november 2014 12:51 Anoniem
  Now werkt fantastisch!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 november 2014 14:36 Anoniem
  Ook handig is dat zo al vroeg al je bewegingen in kaart gebracht kunnen worden, en uiteraard, verkocht aan de hoogst biedende.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 november 2014 16:15 Oscar
  Niets is echt gratis, Als je niet wilt dat Google, (ook nog) exact op zo'n honderd meter nauwkeurig, weet waar je, je bevindt, of waar bent geweest,……schakel dan…….. je locatie uit. Dan is die app wel redelijk te gebruiken. Maar…………. betaalde apps geven ook je bewegingen door, willen toegang tot je foto's en dergelijke, want voor amper 1,50 euries, voor een app. daar kan bij de app maker, echt geen blokkenhout in de open haard, ofwel de schoorsteen van roken
  Niet is echt gratis, ook op internet, gaat voor niks, alleen de zon op. .
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.