Krijg grip op je schooldag met Google Now

Door: derek-walter | 10 november 2014 10:46

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Gelukkig kun je een kaart gewoon wegvegen als hij niet relevant is. De meeste kaarten hebben ook een instelling in de rechterbovenhoek waar je een aantal vragen kunt beantwoorden als je dergelijke soort updates wilt blijven ontvangen. Hierdoor leert Google Now wat je voorkeuren zijn en kan het een betere digitale assistent worden.

Om alle verschillende kaarten categorieën van Google Now te ontdekken, scrol opnieuw naar de onderkant van je lijst met kaarten en druk op de toverstaf. Je kunt vervolgens details invoeren zoals je favoriete sportploegen, aandelen en TV-programma's. Je kunt er zelfs voor kiezen om scores te verbergen voor het geval je nog op school bent en je de wedstrijd hebt opgenomen om later te bekijken. Neem er de tijd voor om dit gedeelte door te nemen om een idee te krijgen van wat voor soort updates je graag wilt ontvangen.

Google Now met één veeg

Als je een Android apparaat gebruikt dat op versienummer 4.1 of hoger draait, neem dan de Google Now Launcher voor de beste ervaring, omdat je dan vanaf het thuisscherm Google Now met slechts één veeg tevoorschijn kunt halen.

Als je de Google Now Launcher niet kunt toevoegen, of je liever een van de vele andere beschikbare keuzemogelijkheden gebruikt, kijk dan eens naar de vele Google Now widgets. Afhankelijk van het formaat plaatst de widget één of meer kaarten meteen op het thuisscherm.

Een ander aankomend voordeel is de toegang tot Google Now's gesproken commando's. Je kunt straks gewoon "OK, Google" zeggen en een zoekopdracht uitvoeren, een reminder instellen, of één van de andere ondersteunde taken uitvoeren. Het maakt het mogelijk om deze acties snel uit te voeren in plaats van de telefoon te ontgrendelen, de Google Search app te vinden, en je zoekopdracht in te typen. Deze commando's zijn momenteel echter nog niet beschikbaar in Nederland. maar dat kan vast niet lang meer duren.

Google Now is een belangrijk project voor het bedrijf, dus het wordt constant aangepast en geüpdatet met nieuwe functies, zoals de recente toevoeging van reissuggesties van Field Trip of een kaart die je laat zien waar je je auto geparkeerd hebt.

Updates voor Google Now zijn doorgaans dynamisch en web gebaseerd, dus ze verschijnen zonder dat je een update van de Play Store nodig hebt. Dus blijf zoeken naar nieuwe kaarten en hoe ze kunnen worden aangepast zodat ze het beste bij je levensstijl passen.

3 Reactie(s) op: Krijg grip op je schooldag met Google Now

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 10 november 2014 12:51 Anoniem
  Now werkt fantastisch!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 november 2014 14:36 Anoniem
  Ook handig is dat zo al vroeg al je bewegingen in kaart gebracht kunnen worden, en uiteraard, verkocht aan de hoogst biedende.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 november 2014 16:15 Oscar
  Niets is echt gratis, Als je niet wilt dat Google, (ook nog) exact op zo'n honderd meter nauwkeurig, weet waar je, je bevindt, of waar bent geweest,……schakel dan…….. je locatie uit. Dan is die app wel redelijk te gebruiken. Maar…………. betaalde apps geven ook je bewegingen door, willen toegang tot je foto's en dergelijke, want voor amper 1,50 euries, voor een app. daar kan bij de app maker, echt geen blokkenhout in de open haard, ofwel de schoorsteen van roken
  Niet is echt gratis, ook op internet, gaat voor niks, alleen de zon op. .
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.