Kroes eist lagere roamingtarieven

Door: pim-hilferink | 24 september 2010 13:33

Nieuws

Eurocommissaris Neelie Kroes wil dat telecombedrijven de kosten voor mobiel bellen en internetten binnen de EU verlagen. De prijzen moeten ook gelijkgeschakeld worden.

Tijdens een bijeenkomst in Brussel zinspeelde Kroes gisteren op maatregelen voor het geval dat de telecomaanbieders niet willen meewerken.

Gebrek aan concurrentie

De Eurocommissaris voor de Digitale Agenda en voor Telecom wijt de te hoge bedragen die consumenten nu moeten betalen aan een gebrek aan concurrentie op de telecommarkt. Ze wil dat de tarieven voor internationaal mobiel verkeer dicht in de buurt komen te liggen van die voor nationaal verkeer.

Tariefverandering afdwingen

''In een echte interne markt zijn aanmerkelijke verschillen niet te rechtvaardigen", aldus Kroes. Zij stelt dat substantiële verschillen in prijzen en diensten bij het passeren van landsgrenzen onacceptabel zijn. "De exorbitante kosten van roaming in het buitenland binnen de EU is een ]achterhaald concept", schrijft onder meer persbureau Reuters op uit haar mond.

De Eurocommissaris valt met deze uitspraken weer even terug in haar eerdere rol van Eurocommissaris voor Concurrentie. De Europese Commissie heeft telecomondernemingen al diverse malen eerder gedwongen hun nationale en internationale tarieven te verlagen.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Kroes eist lagere roamingtarieven

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.