Let hier op als je een smartphone-hoesje koopt op AliExpress

Door: Laura Kempenaar | 28 september 2019 13:35

How To

Het is bij Nederlandse websites vaak mogelijk om een verscheidenheid aan hoesjes voor iPhone te kopen, maar voor Android-toestellen is de keuze al iets minder groot. Zeker als je met je hoesje iets wil laten zien waar je fan van bent, dan kun je vaak in Nederlandse webshops niet vinden wat je zoekt. Op AliExpress is dat anders, maar is dat wel veilig?

Het Chinese verkoopplatform AliExpress is een enorme virtuele marktplaats waar je praktisch alles kunt vinden wat je zoekt. Oorbellen, computeronderdelen, t-shirts en deurbellen, je kunt het zo gek niet bedenken en iemand op AliExpress biedt het aan. Dat geldt ook voor telefoonhoesjes. Er zijn honderden aanbieders van hoesjes in allerlei soorten, maten en merken. Let goed op dat je voor het juiste toestel kiest, want vaak wordt een hoesje voor wel twintig varianten telefoons aangeboden.

Rondshoppen op AliExpress

Je hoeft alleen maar in te typen waar je van houdt, bijvoorbeeld Harry Potter, en dan het toesteltype. Je krijgt dan hoesjes te zien die van hard plastic zijn en van zacht plastic, hoesjes die doorschijnend zijn zodat je je telefoon er nog doorheen ziet en hoesjes die helemaal bedrukt zijn. Hartstikke leuk, zeker omdat die hoesjes maar een paar euro kosten, waardoor je een hele avond kunt shoppen en elk seizoen een nieuw hoesje kunt gebruiken. Het kan zelfs nog lonen om te kijken of je het hoesje bij een andere verkoper op AliExpress goedkoper kan krijgen, want er is zoveel aanbod, dat even rondshoppen vaak loont. Aan de andere kant gaat het waarschijnlijk om een paar euro. Wat je ook kunt doen, is even googlen of er nog actiecodes zijn voor korting.

Dat is allemaal legaal, maar dat betekent niet dat er geen haken en ogen aanzitten. Zo moet je altijd opletten dat je niet meer dan 22 euro uitgeeft aan één bestelling. Is dit wel zo, dan zal je mogelijk extra invoerkosten moeten betalen. Nu kom je daar met een telefoonhoesje niet zo snel aan, maar als je voor je hele gezin bestelt bij één verkoper, dan kun je daar zomaar aan zitten. Check ook goed de recensies over de verkoper, zodat je weet dat je bij iemand besteld die ook daadwerkelijk levert wat hij belooft. Meestal is dat wel zo. Niet voor niets heeft AliExpress meer dan 100 miljoen klanten. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld ook de zoekresultaten sorteren op aantal aankopen, in plaats van de aanbevolen resultaten.

Hoesje AliExpress
Hoesje AliExpress

Betaal met Paypal of creditcard

Wil je liever het zekere voor het onzekere nemen, kies dan niet voor betalen met iDeal, maar liever Paypal of creditcard. Bij deze betaalmethodes heb je enige mate van aankoopbescherming, mocht je pakje nooit arriveren. Nu heb je het voordeel dat je bij een telefoonhoesje niet snel problemen zal hebben met bijvoorbeeld een defect aan het artikel, maar mocht je iets anders bestellen dat wel een defect heeft, weet dan dat garantie vaak niet geldt buiten Europa.

Het belangrijkste om in ogenschouw te nemen als je een hoesje op AliExpress bestelt, dat is dat je waarschijnlijk een lange tijd moet wachten voor het er is. Een verkoper heeft vaak een stuk of twee weken om je order in behandeling te nemen, en dan moet hij nog worden verzonden en naar Nederland zien te komen. Soms is het er binnen twee weken, maar het kan ook vier tot zes weken duren. Dat is op zich niet erg, maar de kans is groot dat je je hoesje bestelt voor een nieuw toestel. Wees in de tussentijd voorzichtig met je telefoon. Juist als een telefoon nog geen hoesje heeft, dan glijdt het toestel gemakkelijk van de bank af en wandel je de rest van het jaar met een flinke kras in het scherm, of erger. Mocht je erg onhandig zijn, dan kun je je toestel beter pas gaan gebruiken als je langverwachte AliExpress-envelop er is, of toch (tijdelijk?) een wat gewoner hoesje bij een Nederlandse webshop aanschaffen. Hoewel hoesjes in Nederland onredelijk duur lijken te zijn, als je ze voor slechts een paar euro in een Chinese webshop koopt...

3 Reactie(s) op: Let hier op als je een smartphone-hoesje koopt op AliExpress

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 28 september 2019 18:21 Tplotseling
  Beste Laura, bestelt u zelf wel eens iets via Ali Express ? Of komt uw informatie wellicht uit derde hand ?

  Uw informatie over het ontbreken van aankoopbescherming wanneer men kiest voor betaling via Ideal, is niet juist.

  Ali Express doet er juist alles aan om haar kopers te beschermen.
  De koper dient er alleen op te letten dat de 'buyers protection' niet verloopt,
  alvorens een dispuut in te dienen.

  U koopt een product, de verkoper garandeert dat u het product binnen X aantal dagen/weken/maanden zal ontvangen. Voor die periode heeft u automatisch 'buyers protection'. Mocht het iets langers duren dan kunt u de verkoper of Ali Express support vragen om de 'buyers protection' te verlengen met een x aantal dagen/weken.

  M.i. is het Buyers Protection programma van Ali Express een stuk betrouwbaarder dan een geschil over een hoesje aan te moeten kaarten bij uw creditcard maatschappij danwel Paypal.

  Niet leveren is aankoopbedrag plus verzendkosten retour.

  Niet voldoen aan de omschrijving is aankoopbedrag plus verzendkosten retour.

  Zelfs wanneer het product niet aan uw verwachting voldoet bijvoorbeeld vanwege matige kwaliteit, krijgt u in 9 van de 10 gevallen gewoon uw geld + eventuele verzendkosten retour.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 30 september 2019 14:11 maxbrok
  Klopt helemaal.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 oktober 2019 11:27 henribrands
  Een alternatief kan eBay zijn: ook daar hoesjes te kust en te keur…
  Ik heb daar 2 hoesjes voor mijn Samsung gekocht voor € 1,57 per stuk.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.