LG G Flex - Meer dan een opvallende verschijning?

Door: andre-kies | 28 maart 2014 15:00

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Het ziet eruit als een mutatie onder de smartphones, de LG G Flex. Dat is ook niet gek, het is de eerste smartphone met een over de lengte gebogen scherm. Dit is niet zijn enige wapenfeit. De telefoon heeft ook een zelfhelende beschermlaag die je smartphone beschermt tegen krasjes.

Specificaties

Prijs: 749 euro

Besturingssysteem: Android 4.2.2

Beeldscherm: 6 inch plastic oled (720 x 1280)

Processor: Qualcomm Snapdragon 800 (2,3GHz)

Werkgeheugen: 2GB

Opslag: 32 GB (niet uitbreidbaar)

Batterij: 3500 mAh

Camera achterkant: 13 megapixel (autofocus)

Camera voorkant: 2,1 megapixel

Connectiviteit: Infrarood, Bluetooth 4.0, WLAN, GPRS, EDGE en usb.

Afmetingen: 160,5 x 81,6 x 8,7 mm

Gewicht: 117 gram

6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Herstelt krasjes
 • Batterij
 • Prestaties
 • Minpunten
 • Krom scherm voegt niets toe
 • Ongemakkelijk in gebruik

Het unieke uiterlijk van de LG G Flex is het eerste dat opvalt. Hij is licht gebogen en draait aan de buitenkanten een klein beetje naar binnen. Het scherm is met 6 inch vrij groot en bedekt vrijwel de gehele voorkant van de smartphone. Aan de zijkant van het toestel zie je geen knoppen zitten, alleen de mini-usb kabelaansluiting en een koptelefooningang. Dat komt omdat de power-knop en geluidstoetsen aan de achterkant van de Flex zitten, net als bij de LG G2. Dit moet zorgen voor een makkelijkere bediening dan met knoppen aan de buitenkant, alleen heb ik hier niet veel van gemerkt. Beide bedieningsopties werken prima.

De LG G Flex heeft een holle vorming.

De LG G Flex is volgens LG gebogen met een doel. Allereerst zou de telefoon beschermd zijn tegen hardere klappen, bijvoorbeeld als je hem laat vallen. Dit kunnen wij helaas niet uittesten. Waar we wel antwoord op kunnen geven, is op de vraag of de smartphone nu beter in je broekzak zit. Het antwoord is 'nee'. De buiging van het toestel heeft daar geen invloed op en door zijn 6 inch scherm zit het apparaat net zo ongemakkelijk in de broek- of kontzak als andere smartphones van die grootte.

De telefoon zit lekker tegen het oor, maar soms is het voor anderen lastig je te horen tijdens het bellen. Dat komt omdat je microfoon verder van je afzit als je de telefoon wat steviger tegen je oor drukt.

De reflectie laat zien hoe gebogen de G Flex is.

Minder focus op scherm

Als je de interface ziet op het scherm dan raak je snel gewend aan de kromming van de LG G Flex. Je merkt dat het beeld wat hol is, waardoor apps en dergelijken aan de onderkant en bovenkant iets meer naar de voorgrond treden. Het beeld wordt slechter als je de smartphone niet recht voor je houdt. Dan kan de informatie op je scherm storend overkomen, door het veranderen van de invalshoek. Niet alles heeft dan de juiste kleurbalans.

De kleurbalans is niet altijd goed vanuit bepaalde hoeken.

Hoewel de problemen niet al te zwaar wegen, lijkt er van de beloftes van LG niet veel over te blijven. Het lijkt er vooral op dat de fabrikant wil aantonen waartoe zij in staat is met het maken van smartphones met gebogen schermen. Het is wel leuk te noemen dat je het scherm kunt aan-/uitzetten door twee keer op het beeld te drukken. Dit is het zogenoemde KnockOn-systeem. Dit werkt snel en effectief en je maakt er automatisch veel gebruik van, meer zelfs dan de power-knop aan de achterkant.

De G Flex is LG's eerste gebogen smartphone.

Camera

Het scherm kent een niet al te sterke pixeldichtheid, met een resolutie van 1240 x 720 pixels. Dat komt mede doordat het om een 6 inch scherm gaat. Je ziet dat een lage helderheid wordt weergegeven en dat kleuren niet altijd even mooi uitkomen. Dit heeft als gevolg dat je camera foto's met een lagere resolutie lijkt te maken, maar met de kwaliteit ervan zit het behoorlijk goed. Je maakt met de 13megapixel-camera overdag vrij scherpe foto's dankzij de autofocus. Bij gebrek aan licht is dit helaas niet het geval. De autofocus heeft in het duister moeite zich te focussen. Dit resulteert in rommelige en onduidelijke foto's.

Autofocus alleen geschikt voor dagfoto's.

3 Reactie(s) op: LG G Flex - Meer dan een opvallende verschijning?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 29 maart 2014 17:26 Anoniem
  En met het vreselijke Android aan boord, dan weet je het wel hoor.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 31 maart 2014 14:57 Anoniem
  Altijd fijn als mensen wat bijdragen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 april 2014 15:10 Anoniem
  En kan de vorige gast dan ook even aangeven wat er zo vreselijk is met Android?? Ik zie het verband niet tussen de beschrijving van een smartphone en het daarop aanwezige besturingssysteem.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.