LG G4 krijgt verplichte software-update

Door: Daan Doedens Daan Doedens | 11 juni 2015 09:49

Nieuws

Dat software-updates voor smartphones handig zijn om te installeren met het oog op de veiligheid en het gebruiksgemak, is duidelijk. Bij de nieuwe LG G4 gaat dat echter wel erg ver: Amerikaanse providers hebben een verplichte update uitgerold, die je onmogelijk kan negeren.

In elk geval een deel van de G4-gebruikers heeft weinig keuze: de smartphone downloadt en installeert de update uit zichzelf en start zichzelf daarna opnieuw op. Behoorlijk vervelend als je net op dat ene belangrijke telefoontje zit te wachten. En naar de reden blijft het voorlopig gissen.

Het zou kunnen dat de gedwongen update een oplossing geeft voor problemen met het aanraakscherm van de G4, maar LG heeft nog geen officiële verklaring afgegeven. Voor de hand liggender is een beveiligingslek dat snel gedicht moest worden.

De update wordt aangeboden bij verschillende providers in de Verenigde Staten. In Nederland hebben providers een stuk minder mogelijkheden als je je smartphone eenmaal hebt gekocht, hier hoef je dus niet bang te zijn voor een verplichte update.

0 Reacties op: LG G4 krijgt verplichte software-update

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.