'Scherm LG G5 staat altijd aan'

Door: Jeffrey Noordermeer | 10 februari 2016 11:36

Nieuws

De LG G5 lijkt over een beeldscherm te gaan beschikken dat 'altijd aan' staat. Dat blijkt althans uit geruchten die over het nieuwe LG-toestel opduiken. Eerder werd ook al meer bekend over het design van de LG G5, een 'Magic'-slot waarmee hardware zou kunnen worden aangesloten en de aanwezigheid van een vingerafdrukscanner.

De innovatie van het 'altijd aan'-scherm bestaat al een tijdje, denk onder andere aan de Moto X of de Nexus 6P. Echter was dat op een heel ander niveau, en LG lijkt bezig deze schermtechnologie verder te ontwikkelen. Ondanks de naam, betekent het echter niet dat het scherm ook altijd aan zal staan. Het lijkt erop dat het scherm basis informatie gaat verstrekken zoals de tijd, datum en notificaties van apps. Dit zou moeten gebeuren in een zwart-wit modus.

OLED-scherm

OLED ,dat staat voor Organic Light Emitting Diode, is de schermtechnologie die LG voor de G5 lijkt te gaan gebruiken. OLED heeft geen gebruikelijke achtergrondverlichting, waardoor het de batterij kan sparen omdat slechts delen van het scherm worden gebruikt. In de LG G4 was er al een LCD-scherm aanwezig dat bepaalde notificaties liet zien, maar dit kostte een aanzienlijke hoeveelheid energie. Met het OLED-scherm lijken deze functies minder energie te gaan kosten.

Releasedatum LG G5

Hieronder een kleine teaser die ons achterlaat met de datum 21 februari. LG zal zijn G5-smartphone dus op die datum uit de doeken doen op het Mobile World Congress in Barcelona, waar mogelijk ook meer duidelijk wordt over de exacte releasedatum. Computertotaal.nl zal hierbij aanwezig zijn, en brengt je uiteraard het laatste nieuws over deze LG G5.

0 Reactie(s) op: 'Scherm LG G5 staat altijd aan'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.