LG komt met nieuwe ThinQ-smartphones

Door: Martin Gijzemijter | 24 februari 2019 21:27

V50ThinQ
Nieuws

LG heeft vandaag tijdens het Mobile World Congress 2019 in Barcelona de nieuwste edities van z’n G- en V-serie smartphones aangekondigd. Het gaat om de allereerste 5G-smartphone van LG, de V50ThinQ en de nieuwe LG G8ThinQ.

Het regent nieuwe 5G-toestellen tijdens deze editie van MWC, en hoewel dat fantastisch is voor de markt, hebben wij in Nederland daar nog niet zoveel aan. Want zoals LG stelt: ‘met de nieuwe LG V50ThinQ 5G kan de consument genieten van 5G zodra dit beschikbaar is’. Dat laatste is nu net een beetje het probleem, want tegen de tijd dat 5G ook daadwerkelijk beschikbaar is in Nederland, zal de fabrikant alweer toe zijn aan de opvolger van dit toestel. Nu is dat natuurlijk niet iets waar LG iets aan kan doen, maar voor de Nederlandse consument wel essentieel. Meer in-formatie over waar en wanneer je 5G in Nederland kunt verwachten, vind je hier.

Pittige camera's

Gelukkig is 5G niet het enige paard waar het bedrijf met dit toestel op heeft gewed. Zo heeft het toestel een 6,4-inch QHD+ OLED FullVision Display en stereoluidsprekers met DTS:X-technologie, die volgens de fabrikant realistisch surroundgeluid fabriceren. Aan de voorkant bevat het toestel een 8 megapixel selfiecamera in combinatie met een 5 megapixel groothoeklens met een beeldhoek van 90 graden. Aan de achterkant vinden we een triple camera die we bij steeds meer smartphones zien, met een 16 megapixel super groothoeklens met een beeldhoek van 107 graden. De triple camera bestaat daarnaast nog uit een 12 megapixel standaardlens en een 12 megapixel telefotolens.

Daar is de Snapdragon weer

Hoe erg de vlaggeschipmodellen van dit moment naar elkaar toe groeien qua specificaties wordt duidelijk uit het feit dat ook dit toestel, evenals de Samsung Galaxy S10, de Huawei Mate 10 en nog een waslijst aan andere toestellen, gebruik maakt van Qualcomm Snapdragon 855 Mobile-processor. Dit alles wordt gevoed door een 4.000mAh accu die 20 procent groter is dan in de V40ThinQ.

Opvouwbaar, maar dan anders

Tijdens deze editie van de MWC duikt de ene opvouwbare smartphone na de andere op, LG pakt het echter wat anders aan. Het bedrijf heeft namelijk een Dual Screen ontwikkeld als optionele accessoire voor de LG V50ThinQ 5G. Het tweede scherm lijkt op een hoesje van de telefoon en biedt je een tweede 6,2-inch OLED-scherm voor een dubbele kijk-, gaming en multitaskingervaring. De displays kunnen onafhankelijk van elkaar worden gebruikt. Het klinkt supercool, maar of dit ook echt praktisch is, willen we natuurlijk eerst nog even zelf ervaren. Doordat het Dual Screen werkt op de batterij van de telefoon is het niet nodig om deze apart op te laden. Dat klinkt handig, maar waarschijnlijk is je toestel wel twee keer zo snel leeg. Dat zijn dingen die we aan een test willen onderwerpen voordat we erover gaan jubelen.

LG G8ThinQ

Het tweede toestel dat LG vandaag aankondigde is de G8ThinQ. Met dit toestel heeft de fabrikant zich naar eigen zeggen vooral gefocust op geavanceerd design en audio. Voor dit toestel heeft het bedrijf zich gericht op een minimalistische designfilosofie, kortom, alle niet-essentiële elementen zijn van het toestel verwijderd, waardoor je gevolgd, dat resulteert in een stijlvolle uitstraling omdat alle niet-essentiële elementen verwijderd zijn. Dit zou moeten leiden tot een superstrak design, maar in alle eerlijkheid lijkt het toestel gewoon verdraaid veel op het gros van de andere smartphones die op dit moment verkrijgbaar zijn, inclusief de camera die niet meer uitsteekt (wat overigens altijd fijn is).

LG G8ThinQ

Handpalmherkenning

Interessant aan dit toestel is dat het de eerste smartphone is met handpalmherken-ning, mogelijk gemaakt door de combinatie van de ToF Z-camera en infraroodsensoren. Hiermee herkent het toestel de vorm, de dikte en andere individuele ken-merken van de aderen in de handpalm. Mocht je denken dat dit betekent dat je het toestel vast moet houden om te ontgrendelen (wat superpraktisch zou zijn) dan stellen we je teleur, je moet even je hand voor de camera houden en dat voelt eigenlijk gewoon een beetje gek.

Air Motion

Men houdt bij LG sowieso van zwaaien naar de camera, al vinden we Air Motion stiekem dan weer wel een coole functie. Zonder de telefoon aan te raken kun je gesprekken beantwoorden of beëindigen, screenshots maken, een andere app kiezen of het volume aanpassen met een simpele handbeweging.

De G8ThinQ bevat een 6,1-inch QHD+ FullVision Display en is voorzien van de voor LG karakteristieke Boombox Speaker, maar dan in een nieuwe uitvoering met stereogeluid en DTS:X.

Prijs en beschikbaarheid

Wat de toestellen zullen gaan kosten en wanneer je ze in je handen kunt houden? Daarop moeten we je helaas het antwoord nog even schuldig blijven, maar we ver-wachten dat LG deze informatie op vrij korte termijn zal vrijgeven.

0 Reactie(s) op: LG komt met nieuwe ThinQ-smartphones

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.