LG lanceert LG G3 met quad HD-beeldscherm

© PXimport

LG lanceert LG G3 met quad HD-beeldscherm

Geplaatst: 27 mei 2014 - 15:00

Aangepast: 24 november 2022 - 10:40

Elmar Rekers

LG heeft dinsdag de LG G3 aangekondigd. Het nieuwe vlaggenschip van LG beschikt over een 5,5 inch beeldscherm met een zogenoemde quad HD-resolutie. "Dit scherm is bijna twee keer scherper dan full hd", aldus de Zuid-Koreaanse smartphonemaker tijdens de persconferentie in Londen.

Met de G3 lanceert LG de opvolger van de G2 (review) uit 2013. Het grote 5,5 inch-scherm heeft een resolutie van 2560 x 1440 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 538 ppi. LG heeft het toestel een wat meer premium design meegegeven dan de G2. Dit dankzij een metalen skin met matte afwerking. De telefoon draait verder op een quadcore-processor (2,5 GHz), ondersteunt 4G internet en beschikt over een uitbreidbaar geheugen van 16 of 32 gigabyte.

Verder is er een 13 megapixelcamera aanwezig die over een laser autofocus beschikt. Volgens de fabrikant moet dit er onder meer voor zorgen dat foto's sneller geschoten kunnen worden. De 3000 mAh-batterij is ditmaal te verwijderen. De accu is geoptimaliseerd voor het hoge resolutie-scherm, waardoor deze niet onnodig snel zou worden leeg geslurpt.

Back Buttons, ook op de G3

Zoals we inmiddels van LG gewend zijn heeft ook de G3 weer alle knoppen op de achterkant zitten. Als besturingssysteem is Android 4.4 aanwezig, waarbij er verschillende vernieuwingen zijn doorgevoerd in LG's eigen softwarelaag. LG zegt met zowel de software als hardware te streven naar simplisme: "simple is the new smart", aldus de marketingleus van de fabrikant.

 

© PXimport

De wereldwijde uitrol van de G3 start op 28 mei in Zuid-Korea. Zodra en meer duidelijkheid is over de Nederlandse prijs en beschikbaarheid zullen we dat aan dit artikel toevoegen.

Hands-on met de LG G3

Computer!Totaal is in Londen aanwezig bij de persconferentie en zal daar alvast met het nieuwe LG-toestel kunnen spelen. Houd de website dus in de gaten voor een uitgebreide hands-on ervaring met de LG G3.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten