LG onthult nieuwste vlaggenschip G4

Door: daan-doedens | 29 april 2015 09:35

Nieuws

Sommige dingen in het leven blijven nu eenmaal niet erg lang geheim. Dat gold ook zeker voor de G4, het vlaggenschip van LG dat gisteren officieel werd gepresenteerd. Door alle lekken (ook door LG zelf) wisten we eigenlijk alles al van de G4, maar nu weten we het tenminste zeker.

LG heeft het met de G4 over de visuele boeg gegooid. Ten eerste is er het scherm. De G4 heeft een 5,5 inch quad HD-scherm, een verbeterde versie dan dat waarmee zijn voorganger, de G3, al hoge ogen gooide. De helderheid en het contrast zijn nog maar eens verbeterd en de quantum LCD-techniek is volgens LG in geen enkele andere smartphone te vinden.

Camera

Maar ook de andere kant van het visuele gedeelte is interessant. De f/1.8-camera aan de achterkant van de G4 doet het met 16 megapixel en zou vooral in omstandigheden met weinig licht goed uit de voeten moeten kunnen. De echte plaatjes hebben we nog niet gezien, maar de techniek biedt in elk geval veel perspectief.

LG's mobiele chef Juno Cho onthult de gloednieuwe LG G4.

Als er al beknibbeld is, dan zit hem dat in de binnenkant. De Snapdragon 808-processor lijkt wat achter te lopen op de 810-chip die bijvoorbeeld in de HTC One M9 en andere recente toestellen van de concurrentie te vinden is, maar volgens LG is dat geen enkel probleem. Daarbij is er standaard 32GB aan (ook nog eens uitbreidbare) opslagruimte te vinden en zou de 3.000mAh-batterij je makkelijk door de dag heen moeten loodsen. Ook de lederen achterkant springt in het oog, al blijft het een kwestie van smaak of je dat mooi vindt of niet.

LG wilde nog geen prijzen noemen, maar gezien de specificaties moet je al snel aan het hoogste segment denken. Volgens enkele Amerikaanse providers zou de LG G4 ergens in juni beschikbaar moeten komen.

1 Reactie(s) op: LG onthult nieuwste vlaggenschip G4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 29 april 2015 12:02 Oscar
    leer is een materiaal dat mensen niet gewend zijn tegen te komen bij smartphones , het design verdwijnt er helemaal achter, maar beschermd zo wel tegen krassen.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.