LG onthult Optimus G met quadcore S4-processor

Door: Elmar Rekers | 28 augustus 2012 10:07

Nieuws

LG heeft zijn nieuwe Android-vlaggenschip onthuld: de Optimus G. De smartphone draait op Ice Cream Sandwich en beschikt als eerste toestel over een Snapdragon S4-processor met vier kernen.

De Optimus G heeft een zogenoemd True HD IPS+-display van 4,7 inch (1280 x 768 pixels). Verder is aan de achterzijde een camera van 13 megapixels aanwezig en beschikt de front-facing-camera over 1,3 megapixels.

De Optimus G is de eerste smartphone die op de quadcore S4-soc van Qualcomm draait. De processor heeft een kloksnelheid van 1,5 GHz. Het toestel is 8,45 millimeter dik, weegt 145 gram en beschikt over een 2100 mAh-batterij. LG heeft Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) uiteraard weer van zijn eigen schil voorzien.

Dunner scherm

LG claimt dat de aanraakgevoelige techniek bij deze telefoon in het display zelf is verwerkt, waardoor er geen extra laag nodig is om een besturing met de vingers mogelijk te maken. Hierdoor is het scherm volgens de fabrikant dunner. De rand om het scherm, de zogenoemde bezel, is volgens LG 3 millimeter dik.

LG zal zijn nieuwe vlaggenschip begin september in Zuid-Korea lanceren. Een wereldwijde release van de Optimus G staat voor later dit jaar op de planning.

0 Reactie(s) op: LG onthult Optimus G met quadcore S4-processor

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.