LG's nieuwe V10 heeft twee schermen en twee selfie camera's

Door: Jelle Peterse | 01 oktober 2015 11:39

Nieuws

September zat bomvol aankondigingen van nieuwe smartphones, en LG besloot ook mee te doen. Het bedrijf kondigde een nieuwe premium smartphone aan, de V10. Het is de eerste smartphone in de nieuwe "V" line-up van LG. De telefoon laat plastic naast zich liggen en verruilt het voor meer premium materialen.

Aan de binnenkant verschilt de V10 niet heel erg van LG's huidige vlaggenschip de G4. Het heeft dezelfde (verwisselbare) batterij van 3.000 mAh, dezelfde Snapdragon 808 processor, en dezelfde 16 megapixel camera aan de achterkant. Wel heeft de V10 een extra gigabyte RAM.

De grootste verschillen zitten aan de buitenkant. De V10 dumpte het licht gebogen scherm van de G4 en heeft een plat scherm. Ook is de telefoon gemaakt van mooiere materialen: roestvrij staal en siliconen in plaats van plastic.

De V10 heeft twee schermen

Ook heeft de V10 een paar features die hem onderscheiden. Aan de voorkant heeft de telefoon twee schermen. Eén 5.7 inch QHD scherm, en daarboven een kleiner always on scherm. Dit kleinere scherm laat bijvoorbeeld het weer, de datum en de tijd zien, en hoeveel batterij je nog hebt. Als het grote scherm aan is kan het ook gebruikt worden om snel apps te openen, en kan het notificaties laten zien. Het is qua functionaliteit vergelijkbaar met het Egde scherm van Samsung's Galaxy S6 en Note Edge.

Het tweede scherm kan onder andere het weer en notificaties laten zien.

Drie camera's?

Buiten twee schermen, heeft de V10 ook twee camera's aan de voorkant. Beide zijn 5 megapixel, maar de één heeft een gezichtsveld van 120 graden en de ander van 80. Het verschil tussen de twee camera's betekent dat ze niet gebruikt kunnen worden om 3D foto's mee te maken, maar LG zegt wel dat de camera's gecombineerd kunnen worden om één foto te maken.

De LG V10 bevat in totaal drie camera's.

De V10 heeft dezelfde camera aan de achterkant als de G4, maar LG heeft wel wat meer functionaliteit ingebouwd. LG denkt dat de V10 voor video kan doen, wat de G4 voor foto's deed. Gebruikers hebben met de V10 toegang tot veel instellingen van de camera - zoals ISO waardes, witbalans, focus en frame rate - waardoor veel handmatig kan worden ingesteld. De V10 kan video schieten in HD, FHD of UHD en kan worden ingesteld om in 21:9 video op te nemen. Ook heeft de camera optische- en elektronische beeldstabilisatie.

De LG V10 komt in vijf kleuren.

Wanneer kan ik hem kopen?

Ondanks dat LG's V10 erg op de G4 lijkt, verwachten we een hogere prijs vanwege nieuwe functies en de extra gigabyte RAM. LG heeft alleen nog geen prijs bekend gemaakt. Wat we wel weten is dat de V10 de komende maand in Zuid Korea te koop zal zijn, en kort daarna ook naar onder andere de Verenigde Staten en China zal komen. De V10 zal beschikbaar zijn in vijf kleuren: zwart, wit, beige en twee soorten blauw, maar is alleen verkrijgbaar met 64 gigabyte opslag.

Update: LG heeft laten weten dat de V10 niet in Nederland te koop zal zijn.

1 Reactie(s) op: LG's nieuwe V10 heeft twee schermen en twee selfie camera's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 1 oktober 2015 22:50 Anoniem
    Super idee, wanneer begint Apple eens hiermee, van plaats dat basis apparatuur wat gewoon niet werkt.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.