LG toont Optimus Vu-smartphone met 5 inch-scherm

Door: Elmar Rekers Elmar | 08 februari 2012 11:02

Nieuws

LG geeft in een korte video een voorproefje op de nieuwe Optimus Vu. Een Android 2.3-smartphone die voorzien wordt van een 5 inch-beeldscherm met een opvallende beeldverhouding van 4:3.

Waar de meeste smartphones een rechthoekig beeldscherm gebruiken, doet de Optimus Vu van LG toch enigszins vierkant aan met zijn 4:3 beeldverhouding. Iets waar de fabrikant in de video ook duidelijk de nadruk op wil leggen.

Hoewel LG in de teaservideo nog geen specificaties geeft van de smartphone meent website Datacider wel over deze gegevens te beschikken. Zo zou de Optimus Vu een 1,5 GHz dualcore-processor krijgen, een NFC-chip, 1 GB aan werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 8 GB.

Ice Cream Sandwich

Het 5 inch-beeldscherm zou daarnaast een resolutie van 1024 x 768 pixels krijgen en de camera wordt volgens Datacider van het kaliber 8 megapixel. De Optimus Vu wordt geleverd met Android 2.3 maar zal later een update krijgen naar Ice Cream Sandwich (Android 4.0).

Wanneer deze Galaxy Note-achtige smartphone van LG gaat verschijnen is nog onduidelijk. Mogelijk dat de fabrikant het toestel eind deze maand officieel uit de doeken doet tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.