Microsoft Lumia 650 - Budget Windows 10-smartphone in premium jasje

Door: tijs-hofmans | 24 februari 2016 10:15

Hands-on

Ondanks dat Microsoft verdacht stil blijft op het gebied van Windows 10 Mobile, toonden ze toch een nieuw toestel op het MWC met het besturingssysteem. Eind deze maand komt het mobiele OS officieel uit, en wij konden al even aan de slag met de splinternieuwe Lumia 650.

Lumia 650 is midrange, maar voelt premium

Ondanks dat de Lumia 650 een midrange-toestel is met bijbehorende midrange-specificaties, ziet de nieuwe smartphone er zeer premium uit met een frisse uitstraling. De plastic achterkant en bolle camera zijn elementen die de Lumia van vorige modellen heeft meegenomen. Lees ook: 5 dingen die je moet weten over Windows Continuum.

Gelukkig voor de fans heeft het nieuwe midrange-toestel wel een aantal vertrouwde functies. De batterij is te vervangen en het geheugen is uit te breiden met een micro-sd-kaartje.

De plastic achterkant en bolle lens zien we ook terug in andere Lumia-toestellen.

Toch een beetje anders

Ondanks deze herkenbare functies, heeft Microsoft ook nieuwe elementen aan de Lumia toegevoegd. Met name de metalen rand aan de zijkant geeft een premium-uitstraling. En dat hebben we nog niet eerder gezien in een Windows-telefoon. Door deze eigenschap ziet de Lumia 650 er duurder uit dan hij eigenlijk is en is het toestel zelfs mooier dan de Lumia 950; het vlaggenschip van Windows 10. Ondanks de metalen randen lijkt de Lumia 650 een stuk lichter dan zijn grote broer en is hij sowieso een stuk dunner.

De metalen rand geeft de Lumia 650 een premium-uitstraling.

Windows 10 light

De Lumia 650 is het tweede Lumia-toestel met Windows 10 Mobile, al ontbreken er wel een aantal cruciale functies die het nieuwe besturingssysteem zo interessant maken. Door de midrange-processor, een Snapdragon 212, ondersteunt het toestel geen Continuum en biometrisch inloggen met Windows Hello is ook niet mogelijk. Het voordeel is wel dat de Lumia 650 door deze midrange-eigenschappen ook een stuk goedkoper wordt dan de Lumia 950; het apparaat zal 199 dollar gaan kosten.

Prijs en releasedatum Lumia 650

De Europese prijzen voor de Lumia 650 zijn nog niet bekend, maar we weten wel dat we de Windows 10-smartphone in maart of april in Nederland kunnen verwachten.

2 Reactie(s) op: Microsoft Lumia 650 - Budget Windows 10-smartphone in premium jasje

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 24 februari 2016 11:29 Anoniem
  De Lumia 550 is een budget smartphone met Windows 10 die bij Cool Blue in België sedert enkele weken wordt verkocht à 119 €. De Lumia 650 is dus niet het tweede maar het derde toestel met Windows 10.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 februari 2016 19:47 Anoniem
  Ik snap de logica niet in de Lumia lijn. Dit lijkt mij een volledig obsoleet model. Bovendien lijkt Windows Phone 10 toch niet waar te maken wat er eerst van verwacht werd. Het blijft mijlenver achterlopen op Android en zelfs op iOS…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.