Maak een iPhone-kloon van je Android-telefoon

Door: Richard Veenstra | 29 januari 2018 10:52

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Tip 06: Icoontjes wijzigen

Je hebt nu alleen het uiterlijk van je pictogrammen aangepast aan een standaard iOS-design, maar de icoontjes zelf zien er nog niet precies zo uit als op een iPhone. Dit is mogelijk, maar vereist wel veel werk. Je moet het icoontje voor elke app afzonderlijk aanpassen. Allereerst download je het iOS Icon Pack hier. Dit is een pack voor iOS 9, maar de icoontjes voor iOS 10 en iOS 11 zijn grotendeels hetzelfde. Als je het pack hebt gedownload, kun je het rar-bestand met een app als RAR (te downloaden uit de Play Store) naar een bepaalde map uitpakken. Selecteer de map iOS9 en tik op het uitpak-icoontje. Kies een locatie door op Bladeren te tikken en kies voor OK. Nu moet je de icoontjes van de apps één voor één veranderen. Dit doe je door er een seconde op te tikken en voor Bewerken te kiezen. Tik op het icoontje en vervolgens op Galerij apps / Documenten. Hier kun je nu één van de uitgepakte icoontjes kiezen. Sluit af door op Klaar te tikken. Het is overigens handig om na het selecteren van het icoontje de hoeken precies naar de randen van het icoontje te slepen voor je op Klaar drukt. Zo is het pictogram zo groot mogelijk. Je kunt de naam van de app hier ook veranderen. Niet alle icoontjes van iOS vind je helaas terug in het icon pack. Voor ontbrekende moet je even googelen.

Tip 07: Achtergronden

Tip 07 Een standaard iOS-achtergrond in Android.

Je Android-smartphone heeft andere achtergronden dan een iPhone. Met een standaard iOS-achtergrond lijkt je nep-iPhone opeens een stuk echter. Je kunt de officiële achtergronden overal op het internet vinden, een simpele Google-zoekopdracht op afbeeldingen naar iOS 10 wallpaper geeft honderden resultaten. Klik wel even op Tools en kies hier Groot om alleen afbeeldingen met een hoge resolutie weer te geven. In Chrome in Android tik je boven de resultaten op HD voor grote afbeeldingen. Ga naar het instellingenmenu op je Android-smartphone en tik op Weergave / Achtergrond. Kies je achtergrond en tik op Achtergrond instellen.

Met een standaard iOS-achtergrond lijkt je nep-iPhone opeens een stuk echter

Tip 08: Statusbalk

Het gehele bureaublad ziet er nu uit als een iPhone. Het enige wat nog nergens naar lijkt, is de statusbalk aan de bovenkant. Je kunt de app iNoty OS 10 (van maker Cadetuam) installeren. Denk er wel aan dat de app potentieel allerlei persoonlijke gegevens in kan zien. De app waarschuwt hier zelf overigens ook voor als je op Turn On/Off Notify tikt. Zet een vinkje voor iNoty en Nova Launcher. Bovenaan zie je dat de statusbalk nu al op je iPhone gaat lijken. Helaas kun je de statusbalk niet doorzichtig maken zoals in iOS. Wel kun je de naam van je provider handmatig veranderen en de tijdweergave aanpassen. Tik op Clock Format en kies de juiste optie. Tik op Customize carrier’s name en geef een naam op. Eventueel kun je het batterijpercentage uitzetten door het vinkje achter Show battery percentage uit te zetten. Als je nu van boven naar beneden veegt, zie je het notificatiescherm dat je uit iOS kent. Tik op Change Background Notify, selecteer dezelfde afbeelding als je voor je achtergrond hebt gekozen door op Gallery te tikken. Nu ziet ook dit er een stukje echter uit.

Let op: er zijn verschillende apps in de app-store te vinden die ongeveer dezelfde naam hebben, maar deze zijn van wisselende kwaliteit en zorgen voor erg veel reclame of irritante meldingen, de versie van Cadetuam die we hier bespreken geeft alleen reclame pop-ups als je de instellingen wilt wijzigen, dit is best aanvaardbaar. Een directe link.

Tip 09: Lock Screen

Tip 09 Zelfs het vergrendelscherm kun je aanpassen met een app.

Het enige wat nu nog overblijft, is de vormgeving van het vergrendelscherm. Hiervoor kun je de app iLock – Lock Screen OS 10 van fabrikant OS Store downloaden. Ook deze app heeft toegang tot veel persoonlijke gegevens, iets wat je ziet als je de app wilt installeren. Zet de schuif achter Enable/Disable Lock Screen aan en kies je achtergrond door op Change Theme From Gallery te tikken. Zet vervolgens de schuif achter Use 24-hour Format aan en geef bij On screen time out aan hoelang je wilt dat het duurt voordat het scherm uitgaat. Je kunt de tekst van het vergrendelde scherm veranderen door op Change Tekst Slide te tikken. Standaard wordt hier Slide to unlock weergegeven, de officiële Nederlandse vertaling in iOS is Ontgrendel. Als je een ontgrendelcode wilt instellen, dan zet je de schuif achter Enable / Disable Passcode aan. Geef een nieuwe code op en bevestig de code. Zorg ervoor dat je bij je Android-instellingen geen schermbeveiliging hebt ingesteld bij Instellingen / Beveiliging / Schermvergrendeling.

Belscherm

Wil je ook het belscherm veranderen in het belscherm van een iPhone, dan installeer je de app OS 9 Phone Dialer van fabrikant JPtech. Als je de app opent, moet je de app toestemming geven door op Give Permission te tikken. Op de volgende pagina onder Toegang tot meldingen zet je een vinkje achter Phone. Tik nog eens op de app en vervolgens op Get Started. Je kunt de app in je dock zetten door een seconde op het icoontje te tikken en deze naar het dock te slepen. Let er wel op dat deze app theoretisch mee kan lezen met allerlei meldingen die op je apparaat binnenkomen.

Tip 10: Valse Toetsenborden

In Android kun je gemakkelijk een nieuw toetsenbord installeren en uiteraard zijn er ook veel iOS-achtige toetsenborden in de Google Play Store te vinden. Omdat er na installatie geen tot weinig controle is op de apps, is het geen goed idee om één van deze apps te installeren. Als een maker kwaad in de zin heeft, kan informatie die je via dit toetsenbord intypt, doorgestuurd worden naar de fabrikant. Anderen kunnen zo je wachtwoorden achterhalen en je creditcardgegevens inlezen, inclusief de ingetoetste beveiligingscode op bijvoorbeeld een webformulier.

Ben je er zeker van dat een toetsenbord van een bonafide fabrikant is, dan kun je nadat je de app hebt geïnstalleerd op Taal en invoer in je instellingenmenu het toetsenbord activeren.

Tip 10 Android waarschuwt je wel voordat je een toetsenbord wilt installeren, wees bewust van het risico als je op OK tikt.

Tip 11: One Launcher

Hoef je qua uiterlijk niet een een-op-een-kopie van iOS, dan kun je ook voor een launcher kiezen die direct het meest op de vormgeving van iOS lijkt. Een launcher-app die al miljoenen keren is gedownload uit de Play Store is One Launcher. De app biedt de basisvormgeving van iOS, maar heeft wel andere pictogrammen. Leuk is wel dat je meteen mappen hebt met negen app-icoontjes erin en als je een app wilt verwijderen, gaat de app wiebelen en kun je hem verwijderen door op het kruisje te tikken. Je moet de launcher in plaats van Nova Launcher gebruiken en handmatig de achtergrond wijzigen door op de drie stipjes te tikken en voor Wallpaper te kiezen. De pictogrammen kun je niet wijzigen. Je kunt wel een ander thema kiezen door op Themes / More te tikken, maar deze functie is verre van stabiel. De app is wel handig in het gebruik, werkt snel en vreet niet veel batterij.

0 Reactie(s) op: Maak een iPhone-kloon van je Android-telefoon

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.