Meerdere Instagram-accounts aanmaken en toevoegen

Door: redactie-computertotaal | 03 augustus 2021 17:00

How To

Wil je naast je privéaccount ook een zakelijk account op Instagram? Gelukkig kun je meerdere accounts tegelijk gebruiken. In dit artikel leggen we uit hoe je meerdere Instagram-accounts aanmaakt en beheert.

Instagram bestaat inmiddels meer dan tien jaar en is nog steeds een populaire app om foto's te maken en te bewerken met je smartphone. Toch is het pas sinds 2016 mogelijk om meerdere Instagram-accounts aan de app toe te voegen en te beheren zonder dat je eerst moet uitloggen en opnieuw moet inloggen met je andere account. Instagram is daarmee relatief laat met deze functionaliteit in vergelijking met andere social media-apps. Zo kun je onder meer bij Twitter en Facebook al veel langer wisselen tussen verschillende accounts die door jou beheerd worden, zonder dat je constant in en uit hoeft te loggen. Hier kun je lezen hoe je van account wisselt op Facebook, terwijl je op deze pagina meer te weten komt over hoe je meerdere Twitter-accounts kunt beheren. 

Accounts toevoegen

Je kunt de functie om meerdere Instagram-accounts te beheren inschakelen in de app. Hiervoor moet je in de Instellingen van de app zelf zoeken naar de optie Account toevoegen. Je kunt dan inloggen met maximaal vijf verschillende accounts.

Switchen tussen accounts

Je kunt tussen deze verschillende accounts switchen door naar je profielpagina te gaan en op de naam van je account te drukken. Je krijgt dan een overzicht van al je gelinkte accounts te zien. Je kunt het gewenste account selecteren door erop te drukken. Alles wat je vervolgens op Instagram zet wordt vanaf dat account geplaatst, totdat je weer een ander account kiest.

Om ervoor te zorgen dat je niet per ongeluk iets vanaf het verkeerde account uploadt, geeft Instagram een thumbnail van je profielfoto weer in de navigatiebalk. Je kunt tijdens het posten ook op die thumbnail drukken om van account te wisselen.

Als je op een gegeven moment een van de profielen niet meer gebruikt, dan kun je deze ook weer verwijderen. Switch eerst naar het desbetreffende account en klik op de drie horizontale puntjes in de rechterbovenhoek van het scherm. Onderaan in de lijst vind je de optie Afmelden bij accountnaam. Kies voor deze optie en bevestig met Afmelden.

Problemen

Lukt het niet om meerdere accounts toe te voegen of zie je de optie niet staan? Verwijder de app dan van je apparaat en download en installeer deze opnieuw. Het probleem zal dan waarschijnlijk zijn opgelost. 

Het kan ook zijn dat er gewoonweg een storing is bij Instagram. Op deze pagina kun je controleren of dat het geval is. Als veel gebruikers last ondervinden met de app, dan wordt de storing vaak direct opgelost en kun je snel weer aan de slag met Instagram. 

Wil je juist Instagram verwijderen? Dat kan natuurlijk ook. Hoe lees je hier.

0 Reactie(s) op: Meerdere Instagram-accounts aanmaken en toevoegen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.