Microsoft kondigt Windows Phone 8.1 aan

Door: andre-kies andre-kies | 02 april 2014 21:02

Nieuws

Microsoft heeft woensdag tijdens een persconferentie Windows Phone 8.1 aangekondigd. Cortana wordt de spraakassistent van Windows Phone en verschillende applicaties krijgen een grondige update.

Windows Phone 8.1 geeft onder meer toegang tot nieuwe menu's waarin gedetailleerdere updates kunnen worden weergegeven. Als gebruiker bepaal je zelf van welke apps je die updates wilt ontvangen. Daarnaast heeft Microsoft een voorbeeld gegeven van de nieuwe service Wi-Fi Sense. Deze optie zoekt verbindingspunten en verbindt automatisch met de drie beste (gratis) opties. Als je deze functie aanzet hoef je niet meer zelf naar wifi spots te zoeken, het gebeurt automatisch en je wordt automatisch verbonden.

Cortana steelt show

Niet geheel onverwacht, maar de ster van de Windows Phone 8.1 aankondiging was Cortana. Zij wordt de spraakassistent van Microsoft en is daarmee de tegenhanger van Apple's Siri. Cortana moet bijhouden welke zoekopdrachten je uitvoert op internet om je interesses bij te houden. Zo kan zij updates geven over datgene wat jij belangrijk vindt. Ook kan ze afspraken inplannen op de kalender, applicaties openen en bijvoorbeeld direct tweets plaatsen via Twitter of zoekopdrachten geven op Facebook. Cortana wordt nog als beta getest.

Aanpassingen in applicaties

De Windows Store voor Windows Phone wordt ook geüpdatet. Het wordt mogelijk om naar links te swipen om bij de suggesties van de winkel te komen, en op het startscherm heb je snelle links naar nieuwe apps.

Binnen de vernieuwde agenda kun je, net als voorheen, naar rechts swipen om te kijken welke afspraken er voor de komende dagen gepland staan. Nieuw is het weekoverzicht, waarbij de gehele planning van de week te zien is.

Windows Phone 8.1 moet in de komende maanden uitkomen en zal op nieuwe telefoons beschikbaar zijn die eind april / begin mei op de markt komen.

0 Reactie(s) op: Microsoft kondigt Windows Phone 8.1 aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.