Microsoft trekt stekker uit aantal Lumia-apps

Door: De Telegraaf | 07 september 2015 15:39

Apps & Software

Microsoft heeft de stekker getrokken uit een aantal apps die het onder de Lumia-naam aanbiedt voor Windows Phone-toestellen. Het bedrijf stelt dat dit gebeurt in verband met een hestructurering van van applicaties voor Windows 10.

Het gaat ondermeer om de apps Storyteller, Refocus, Beamer en Photobeamer. Mensen die deze al gedownload hadden, raken ze niet kwijt, maar de programma's zijn niet meer beschikbaar in de downloadwinkel voor Windows Phone. De apps worden ook meegenomen als de gebruiker upgrade naar Windows 10, maar mogelijk kan dan functionaliteit verloren gaan. Zo blijven bijvoorbeeld alleen lokaal opgeslagen 'verhalen' in de Storyteller-app beschikbaar.

Windows 10

Microsoft zelf gaat zich vooral toeleggen op camera-applicaties voor Windows 10. Een aantal populaire functies van de Lumia-applicaties zullen in de Windows 10-apps terugkomen. Op 30 oktober valt definitief het doek voor de apps: vanaf die datum ontvangen ze ook geen softwareupdates meer.

2 Reactie(s) op: Microsoft trekt stekker uit aantal Lumia-apps

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 7 september 2015 15:56 Anoniem
  Haha, er waren al te weinig Windows Phone apps. Nu worden het er alleen maar minder. Trek er toch helemaal de stekker uit.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 september 2015 22:02 Anoniem
  Haha, wat een leuke bijdrage… Dombo.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.