Microsoft synct zijn Windows-apparaten à la Apple

Door: chris-koenis | 29 oktober 2012 15:29

Apps & Software

Microsoft brengt in de aanloop naar de introductie van zijn mobiele besturingssysteem Windows Phone 8 alvast de applicatie uit die mediabestanden tussen pc, tablet en telefoon synchroniseert.

Op de dag voordat het zijn nieuwe mobiele platform presenteert, geeft Microsoft alvast een voorproefje van 'het nieuwe Windows', dat pc, tablet en telefoon verbindt. Via een applicatie voor het afgelopen vrijdag geïntroduceerde Windows 8 en Windows RT kunnen toekomstige gebruikers van Windows Phone 8 mediabestanden synchroniseren tussen computer en telefoon. Microsoft presenteert vandaag zijn mobiele besturingssysteem in San Francisco.

Microsoft gaat Apple achterna

Met behulp van de applicatie kan vanaf de pc of tablet door mediabestanden op de Windows Phone 8 worden gespit. In de omschrijvingen staat te lezen dat gebruikers daarvoor de My Windows Phone-app niet hoeven te openen. Muziek, foto's en video's worden desgewenst automatisch opgeslagen op de verschillenden Windows 8-platforms.

Een vergelijkbaar model dat we al langer kennen bij concurrent Apple, dat iOS-apparaten met zijn besturingssysteem OS X synchroniseert via iCloud. Microsoft verklapt daarbij wel dat het op de voorgrond een functionaliteit toevoegt waarmee gebruikers kunnen zien hoeveel opslagruimte een mediabestand inneemt, zodat altijd in de gaten kan worden gehouden hoeveel ruimte over is op je Windows Phone 8.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Microsoft synct zijn Windows-apparaten à la Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.