Motorola One Vision en de Google Pixel 3A: De beste smartphones zijn betaalbaar

Door: Joris Peterse | 16 mei 2019 17:15

Hands-on

Motorola heeft de One Vision aangekondigd, een smartphone met Android One, prima specificaties en een scherpe prijs van 300 euro. Hiermee laat Motorola samen met Google, dat eerder de Pixel 3A aankondigde voor 400 euro, zien dat je een dief bent van je eigen portemonnee als je hogere prijzen voor een smartphone neerlegt.

De Motorola One Vision kost 300 euro, voor dat geld krijg je een handzaam toestel (wat tegenwoordig bijzonder is), met vlotte specificaties, prima camera en een moderne behuizing. Bovendien zorgt Android One voor de beste ondersteuning die je op een Android kunt krijgen. Of dat goed genoeg is, dat is een andere discussie. Maar je kunt sowieso twee versieupgrades van Android verwachten en daarna nog een jaar veiligheidsupdates.

Qua opslag kom je ook niets tekort, 128 GB is voor een budgetsmartphone meer dan uitstekend. Je kunt het ook nog eens uitbreiden. Ook zijn er geen zelfzuchtige grappen van Motorola als het weglaten van de koptelefoonpoort. Kortom, de Motorola One Vision is een complete smartphone zonder dat je daarvoor erg diep in de buidel hoeft te tasten.

Pixel 3a XL
Google's Pixel 3A.

Budgetsmartphones

Daarmee zet Motorola andere smartphonemakers, zoals Apple, OnePlus en Samsung te kakken. Deze fabrikanten voeren de prijzen van hun topsmartphones steeds verder op, maar de extra’s die je ervoor terugkrijgt staan niet in verhouding. Natuurlijk, de smartphones zijn wat sneller en de camera’s een stukje geavanceerder. De Moto One Vision lijkt daar echter opvallend weinig voor onder te doen en wint het zelfs nog eens van veel dure smartphones op softwaregebied dankzij Android One.

De Moto One Vision legt de lat voor budgetsmartphones enorm hoog. Ook Google draagt hier een steentje aan bij met de Pixel 3A, die binnenkort in Nederland verschijnt vanaf 400 euro. Fabrikanten die al goede budgetsmartphones maken, zoals Nokia en Xiaomi moeten nu een tandje bijschakelen om Google en Motorola bij te benen. Ben je in de markt voor een nieuwe smartphone, zet dan het schuifje van de prijsvergelijker niet boven de 400 euro. Alles boven deze streep lijkt zonde van het geld.

0 Reactie(s) op: Motorola One Vision en de Google Pixel 3A: De beste smartphones zijn betaalbaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.