Motorola One Zoom: van dichtbij bekeken

Door: Joris Peterse | 06 september 2019 15:18

Motorola one zoom
Hands-on

Dat je voor een Motorola-smartphone niet heel diep in de buidel hoeft te tasten, dat is geen nieuws. De nieuwe Motorola One Zoom maakt echter duidelijk dat de functies van de duurste smartphones ook toegankelijk kunnen zijn voor wie weigert absurde bedragen neer te tellen voor een smartphone.

Waar de duurste smartphones vooral mee scoren ten opzichte van hun betaalbare tegenhangers? De camera. Vooral Huawei heeft in 2019 hoge ogen gegooid, met de Huawei P30 Pro, die met afstand over de beste camera’s beschikte van alle smartphones. Een van de indrukwekkendste vernieuwingen van de Huawei smartphone is de periscoopcamera, die optisch zoomen mogelijk maakt. Niet alleen Huawei biedt deze techniek. Ook Oppo’s Reno 10x Zoom kan, je raadt het al, tot 10x optisch inzoomen. De Motorola One Zoom is de eerste smartphone die zoomen zonder kwaliteitsverlies aanbiedt op een smartphone met een toegankelijke prijs. Niet alleen is Motorola eerder dan fabrikanten als Samsung en Apple, maar ook is Motorola de eerste fabrikant met een zoomcamera in een betaalbare smartphone, met een adviesprijs van 430 euro.

Motorola one zoom
De vier camera's aan de achterzijde van de Motorola One Zoom.

Meerdere camera’s

De zoomcamera biedt 3x optische zoom en 10x hybride zoom. De Motorola One Zoom beschikt niet over een periscoopcamera die tot 10x optisch kan zoomen. Maar het is niet de enige sensor die je aan de achterkant van de Motorola One Zoom vindt. De hoofdsensor, de Sony IMX586, zit ook op dure smartphones zoals de OnePlus 7 Pro. Een derde (dieptesensor) en vierde groothoeklens maken het compleet.

Ook qua functies is er een nachtmodus aanwezig en een portretfunctie, die gebruikmaakt van de dieptesensor. Ook is er een nachtmodus aanwezig, die in situaties zonder licht nog veel vast lijkt te leggen. Hiermee biedt de Motorola One Zoom een veelzijdige camera voor een toegankelijke prijs, interessanter nog dan de Pixel 3A, die ook een indrukwekkende sensor en nachtmodus heeft, maar toch functioneel minder kan bieden met de enkele lens ten opzichte van de Motorola One Zoom. Tijdens de IFA 2019 in Berlijn werd Motorola’s smartphone gepresenteerd en kregen we de mogelijkheid het toestel kort uit te proberen. Uiteraard valt er nog geen definitieve conclusie te trekken tot de foto’s rustig op het werk geanalyseerd kunnen worden, maar de eerste indruk is indrukwekkend goed.

Motorola one zoom

Compleet

Uiteraard is het de camera waarmee de Motorola One Zoom opvalt. Het toestel is op papier verder ook bijzonder compleet: een vingerafdrukscanner onder het scherm, degelijke specificaties en een prima ogend scherm. Het enige minpunt is dat de Motorola One Zoom niet over Android One beschikt. Het toestel draait op Android 9, met een schil van Motorola. Vanwege deze schil zullen updates waarschijnlijk langzamer volgen en de update-ondersteuningsperiode minder lang zijn.

De Motorola One Zoom is per direct verkrijgbaar voor 429 euro. In een uitgebreide review lopen we de prestaties en camera-resultaten uitgebreid door.

1 Reactie(s) op: Motorola One Zoom: van dichtbij bekeken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 6 september 2019 17:32 brabantman
    Wat mij opvalt aan al deze beschouwingen: het is alsof er alleen een fotocamera beoordeeld wordt. Als ik dit zo lees dan vraag ik mij wel eens af 'kan ik er ook mee bellen?' Lees niets over kwaliteit internet en wifi verbinding , batterij capaciteit , geluid, usb ja/nee, 2 simkaarten ja nee enz.

    Koop beter een goede camera, kwalitatief nog beter en belangrijker, een stuk voordeliger in aanschaf.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.