MWC 2018 - Zoveel keuze, we raken de Alcatel kwijt

Door: Tijs Hofmans | 27 februari 2018 16:44

Nieuws

Alcatel kennen we vooral als een fabrikant van ietwat saaie telefoons. Dit jaar komt het bedrijf wederom met een smartphone die weliswaar niet erg interessant is, maar wel een bijzonder aantrekkelijke prijs heeft.

Alcatel kennen we vooral als een fabrikant van ietwat saaie telefoons. Dit jaar komt het bedrijf wederom met een smartphone die weliswaar niet erg interessant is, maar wel een bijzonder aantrekkelijke prijs heeft.

Het bedrijf brengt dit jaar meerdere telefoons uit op het Mobile World Congress, maar de line-up is wat vreemd. De Alcatel 3V is het midrange model dat voor slechts 189 euro te koop is, maar er is ook een duurder model, de Alcatel 5. Die staat voor 229 euro te koop, maar heeft opvallend minder goede specificaties. Het scherm en de camera zijn bijvoorbeeld allebei minder goed! We willen ons dan ook vooral richten op de Alcatel 3V.

Mee met de trends

Die valt op het eerste gezicht niet zo op qua uiterlijk. De telefoon is vrij generiek, en heeft een kleurrijke, wat kinderlijke versie van Android die niet meteen heel mooi is. Wie de telefoon ziet liggen is misschien niet meteen verkocht, maar wie wat verder kijkt kan wel eens aangenaam worden verrast.

De telefoon volgt alle trends die we dit in voornamelijk midrange- en premium-telefoons zien: een 2K-scherm met 18:9-verhouding, een dubbele camera voor extra brede foto's, en een vingerafdrukscanner op de achterkant. Het toestel draait op Android Oreo, en maakt gebruik van Google Assistant.

Duurdere, slechtere broertje

Opvallend is dan ook dat de duurdere grote broer van de 3V, de Alcatel 5, een stuk mindere specificaties heeft. Het scherm is slechts full-hd, en het toestel heeft één lens (maar gek genoeg wel 2 lenzen voor de voorcamera).

Het grote verschil zit 'em volgens Alcatel in de behuizing. Waar de Alcatel 5 een metalen body heeft is de 3V van aluminium. Is dat erg? Nee, wat ons betreft helemaal niet. Zeker voor die lage prijs ben je met de Alcatel 3V heel goed af!

0 Reactie(s) op: MWC 2018 - Zoveel keuze, we raken de Alcatel kwijt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.