MWC 2018: LG komt met K8 en K10 smartphones

Door: Joris Peterse | 22 februari 2018 10:21

lg, k8, k10, smartphone, android
Nieuws

LG heeft nieuwe versies van de K8 en K10 smartphones geïntroduceerd. Beide toestellen zijn wat lager geprijsd en leggen de focus op fotografie.

De opvolger van de LG G6, het toptoestel die vorig jaar tijdens Mobile World Congres (MWC) werd gepresenteerd is uitgesteld. Maar tijdens de mobiele beurs staat LG niet compleet met lege handen, want het presenteert twee nieuwe varianten van de budgettoestellen K8 en de K10.

Foto’s

LG probeert met de toestellen vooral fotografieliefhebbers aan te spreken. Hiervoor is de K10, de luxere van de twee, uitgerust met een dubbele camera aan de voorkant. Hierdoor kunnen portretfoto’s met scherptediepte-effect gemaakt worden en kan de groothoek meer mensen op de foto zetten. Aan de achterkant van beide toestellen zit één lens.

Specs

De K10 heeft de beste specificaties van de twee: een 5,3 inch HD-scherm, 1,5 GHz octacore-processor en 32 of 16 GB uitbreidbare opslag. De K8 heeft een iets kleiner HD-scherm (5 inch), 1,3 GHz quadcore-processor en 16 GB uitbreidbare opslag.

Opvallend is wel dat beide toestellen Android 7.1 draaien. Dat is een verouderde Androidversie, Android 8 is immers al sinds augustus 2017 beschikbaar.

Beschikbaarheid

Over de beschikbaarheid laat LG nog weinig los. Er is geen prijs of verkoopdatum bekend, alhoewel te verwachten valt dat beide toestellen tussen de 150 en 250 euro gaan kosten. De LG K8 en K10 zijn beschikbaar in de kleuren zwart, blauw en goud.

0 Reactie(s) op: MWC 2018: LG komt met K8 en K10 smartphones

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.