Nieuw nummer? Zo zet je je Signal-berichten veilig over

Door: Wesley Akkerman | 24 maart 2022 09:12

How To

De veilige berichtendienst Signal is begonnen met het uitrollen van een nieuwe functie die het mogelijk maakt een nieuw nummer te gebruiken, zonder je huidige chats te verliezen. Je moet wel aan een aantal eisen voldoen, want anders lukt het niet. Zo ga je te werk.

Voordat we kunnen beginnen aan het proces, moet je er zeker van zijn dat je aan de voorwaarden voldoet. Zo heb je twee telefoons nodig met twee simkaarten. Dat gaat dan om telefoons met je oude en nieuwe nummer. Daarnaast werkt dit alleen wanneer je dezelfde telefoon houdt en dus alleen van nummer wisselt. 

Je hebt natuurlijk de meest recente versie van Signal nodig. Dat geldt voor de appversie op je smartphone, maar ook op desktop. Bevestig vervolgens dat je berichten kunt versturen en ontvangen met je huidige nummer en dubbelcheck nog even of je echt alle versies geüpdatet hebt. Zonder de meest recente appversie lukt het overzetten namelijk niet.

Signal-berichten overzetten

Wanneer je goed voorbereid bent, dan ga je als volgt te werk. Druk op je profielfoto (die staat links bovenin) en ga naar Jouw registratie. Wanneer je de app op iOS gebruikt, dan moet je eerst nog accountinstellingen openen. Onder de registratie-instellingen tref je onder meer de opties voor je pincode aan (een handig hulpmiddel waarmee je je berichten beschermt).

Helemaal onderaan de pagina staat de optie die we nodig hebben: Telefoonnummer wijzigen. Als je daarop tapt en je voert de genoemde stappen uit, dan kun je dit niet ongedaan maken. Verzint eer ge begint.

Lees ook: Signal of Telegram - welke moet je gebruiken?

Vul nu in het eerste veld je oude nummer in en in het tweede veld je nieuwe nummer. Selecteer de optie waarmee je de keuze bevestigt. De knop verschilt per platform, maar komt vaak neer op Doorgaan of Klaar. Bevestig dat je de correcte nummers ingevuld hebt. Zie je toch nog een foutje staan? Dan krijg je nog de kans dat recht te zetten door een nummer aan te passen.

Selecteer vervolgens de optie voor het veranderen van je nummer. Hierna krijg je een serie instructies te zien in beeld, die je begeleiden door het standaard registratieproces.

Na het aanpassen van het nummer krijgen je contacten daar een standaard melding van te zien. Dit geldt alleen voor de mensen waar je al een gesprek mee gestart bent; andere contacten zien dit dus niet. Mocht je geen toegang meer hebben tot je oude nummer, dan is het helaas niet mogelijk de stappen uit te voeren. 

0 Reactie(s) op: Nieuw nummer? Zo zet je je Signal-berichten veilig over

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.