Foto's nieuwe Android Kitkat

© PXimport

Foto's nieuwe Android Kitkat

Geplaatst: 1 november 2013 - 09:55

Aangepast: 16 november 2022 - 09:59

Redactie ID.nl

Een nieuwe Android-versie zag gisteravond het licht. Google noemt zijn nieuwste mobiele OS zoals bekend KitKat. Android 4.4 in beeld gevangen.

Google heeft Android 4.4 donderdagavond gelijk met de Nexus 5-smartphone uitgebracht. De komende weken volgen onder meer de Nexus 4, de Nexus 7, de Galaxy S4 van Samsung, en de Google Play-uitvoeringen van de HTC One. Dat zal ongeveer een week duren, de update naar Android 4.3 bij deze toestellen duurde 8 dagen.

KitKat is dus de naam na drie Jelly Bean-versies op rij. De nieuwe Android-versie die volgens Google toekan met 512 MB geheugen, waarbij "onnodige achtergronddiensten" zijn verwijderd het geheugengebruik van constant gebruikte functies is teruggedrongen. Dit geldt voor het OS zelf én voor software zoals de Chrome-webbrowser en de YouTube-app.

Natuurlijk komt KitKat ook met een licht geretoucheerd uiterlijk. Google zelf spreekt van "een meer gepolijst design". Wat opvalt zijn het vernieuwde multitask-scherm, de aangepaste bel-app, het samenvoegen van berichten en de full screen album- en filmafbeeldingen bij het afspelen van media en het gebruik van Chromecast.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten