Foto's nieuwe Android Kitkat

Door: chris-koenis | 01 november 2013 11:55

Nieuws

Een nieuwe Android-versie zag gisteravond het licht. Google noemt zijn nieuwste mobiele OS zoals bekend KitKat. Android 4.4 in beeld gevangen.

Google heeft Android 4.4 donderdagavond gelijk met de Nexus 5-smartphone uitgebracht. De komende weken volgen onder meer de Nexus 4, de Nexus 7, de Galaxy S4 van Samsung, en de Google Play-uitvoeringen van de HTC One. Dat zal ongeveer een week duren, de update naar Android 4.3 bij deze toestellen duurde 8 dagen.

KitKat is dus de naam na drie Jelly Bean-versies op rij. De nieuwe Android-versie die volgens Google toekan met 512 MB geheugen, waarbij "onnodige achtergronddiensten" zijn verwijderd het geheugengebruik van constant gebruikte functies is teruggedrongen. Dit geldt voor het OS zelf én voor software zoals de Chrome-webbrowser en de YouTube-app.

Natuurlijk komt KitKat ook met een licht geretoucheerd uiterlijk. Google zelf spreekt van "een meer gepolijst design". Wat opvalt zijn het vernieuwde multitask-scherm, de aangepaste bel-app, het samenvoegen van berichten en de full screen album- en filmafbeeldingen bij het afspelen van media en het gebruik van Chromecast.

1 Reactie(s) op: Foto's nieuwe Android Kitkat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 1 november 2013 13:13 Anoniem
    Ziet er niet slecht uit. Denk erover om eens te kijken of ik een custom ROM van Kitkat op mijn S plus kan krijgen.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.