Nokia 3310 is terug, samen met zijn grote broers

Door: Daan Doedens | 26 februari 2017 19:33

Nieuws

Nokia heeft op de dag voorafgaand aan het Mobile World Congres in Barcelona liefst vier nieuwe telefoons voor een schappelijke prijs aangekondigd. De Nokia 6 is de meest high-end van het stel, maar het meest in het oog springt een geüpgradede versie van een legendarische 'gouwe ouwe': de Nokia 3310.

Nokia 6

De Nokia 6 is Nokia's van de vier nieuwe telefoons de meest high-end, al valt de smartphone nog steeds laag in het middensegment. Met een 5,5 inch FullHD-scherm en een aluminium body oogt de Nokia 6 als een duurdere smartphone, maar met een adviesprijs van 229 euro valt dat allemaal reuze mee. Nokia zet daarbij met de 6 erg in op geluidskwaliteit, door een samenwerking met Dolby Atmos en een slimme versterker.

De Nokia 6 komt ook in een Limited Edition op de markt. Beide versies krijgen met 4GB RAM genoeg werkgeheugen om goed te presteren, en de 64GB opslagruimte is ook ruim voldoende. De Limited Edition is er in een hoogzwart, glanzend ontwerp. Overigens kost ook de Limited Edition 229 euro.

Nokia 5

De Nokia 5 is het kleine broertje van de 6. Hij is veertig euro goedkoper, wat vooral terug te zien is in het 5,2 inch-formaat en het IPS-scherm. De behuizing is ongeveer hetzelfde als die van de Nokia 6. De chipset is met een Snapdragon 430 wel wat verouderd. Zowel de Nokia 5 als de Nokia 6 zijn beschikbaar in matzwart, zilver, blauw en koperkleurig.

Nokia 3

Weer een stapje omlaag is de Nokia 3. Het scherm van de 3 is met 5 inch ook weer een slag kleiner dan die van de 5 en 6. De 3 is duidelijk Nokia's instapmodel, met kleuren als zilverwit, matzwart, blauw en koper-wit.

Nokia 3310

Maar veel belangrijker is natuurlijk de terugkeer van een legendarische naam uit de wereld van mobiele telefoons: de Nokia 3310. Jaren geleden was de 3310 een van de meestverkochte smartphones ter wereld, en ook in Nederland zag je hem overal. Nokia heeft de 3310 nu een make-over gegeven. Het is nog steeds een 'gewone' mobiele telefoon - geen smartphone - maar de telefoon is in een fris jasje gestoken.

Bovendien kan geen van de hedendaagse telefoons natuurlijk tippen aan een standby-tijd van een maand. En uiteraard staat ook het enige echte mobiele telefoon-spel, Snake, op de 3310. Nokia's oude nieuwe telg gaat 49 euro kosten.

0 Reactie(s) op: Nokia 3310 is terug, samen met zijn grote broers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.