Nokia onthult vlaggenschip Lumia 930

Door: andre-kies andre-kies | 03 april 2014 11:14

Nieuws

CEO Stephen Elop kondigde woensdag namens Nokia een drietal nieuwe Lumia-telefoons aan tijdens de Build-conferentie van Microsoft. Alle nieuwe toestellen draaien op Windows Phone 8.1 en oudere modellen krijgen komende zomer een update naar het nieuwste besturingssysteem.

De drie nieuwe Lumia-modellen zijn de 930, 630 en 635. De Lumia 930 legt de focus nadrukkelijk op beeldmogelijkheden. De smartphone heeft aan de achterkant een 20 megapixel PureView-camera met optische stabilisatiemogelijkheden. Dit betekent dat je er scherpe foto's mee kunt maken, waarbij het beeld geen tot minimale bewegingen toont.

Opnemen met Lumia 930

De Lumia 930 heeft vier microfoons om geluid beter te kunnen opnemen. Video's kunnen in HD gemaakt en afgespeeld worden op het 5 inch Gorilla Glass 3-scherm. De beeldresolutie is 1920 x 1080 pixels en de processor is een 2,2 Ghz quadcore Qualcomm processor. Het vlaggenschip is vooral bedoeld voor entertainment doeleinden en daar moeten het geheugen van 32 GB en het RAM-geheugen van 2 GB aan bijdragen.

Het meest geavanceerde Lumia-toestel, de 930.

De duurste van de drie aangekondigde smartphones heeft een adviesprijs van een kleine 600 euro (excl. btw). De Lumia 930 komt in vijf verschillende kleuren op de markt en heeft bluetooth 4.0 en werkt met 4G internet. De smartphone van Nokia zal in juni als eerste uitkomen in Europa.

Lumia 630 en 635

De Nokia Lumia 630 is de goedkoopste van de drie nieuwe toestellen. Het toestel komt in twee uitvoeringen, waarbij de ene een enkele simkaart leest en de andere er twee tegelijk kan lezen. De smartphone biedt tot 3G internet aan. De Lumia 635 werkt ook met 4G internet en komt in vijf verschillende kleuren uit.

De low-budget Lumia's, de 630 en 635.

Op beide producten wordt SensorCore geïntroduceerd. De Lumia's houden bij hoeveel calorieën je verbrandt op een dag en hoeveel je beweegt. Ook heeft Nokia bewegende beelden getoond in de vorm van een verhaal. Dit zogenoemde 'storytelling' werkt op basis van nieuwe fotobewerkingsprogramma's die vooraf geïnstalleerd staan op de nieuwe Nokia's.

De Lumia 630 zal als eerste uitkomen en wordt de eerste smartphone die werkt op Windows Phone 8.1. Dit product wordt in mei gelanceerd en moet via Azië en Rusland het Europese land bereiken.

1 Reactie(s) op: Nokia onthult vlaggenschip Lumia 930

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 3 april 2014 13:49 Anoniem
    Top
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.