Nokia Smart Cam app [Foto's]

Door: eva-groot eva-groot | 23 oktober 2013 16:30

Review

De Nokia Lumia 1020 is ontworpen om kwalitatief scherpe foto's te nemen. Daarnaast is de smartphone uitgerust met verschillende handigheidjes voor bij het fotograferen. Zoals de Smart Cam App, een functie speciaal gemaakt om actie in beeld te brengen.

Deze app is speciaal ontworpen om actie goed in beeld te brengen met behulp van het schieten van een opeenvolging van foto's. Op de Lumia 1020 is deze app standaard ingebouwd. Beschik je niet over deze telefoon maar wel de Lumia Amber Software dan kun je de app downloaden in de Windows Phone Store.

Het gebruik van de Smart Cam app

Open de Smart Cam app, richt op je object en maak een foto aan het begin van de actie. Er komt een cirkelvormige voortgangsbalk in beeld die je laat zien dat de camera bezig is. Als de afbeelding genomen is kun je tussen verschillende nabewerkingen kiezen:

Best Shot: Kies je beste shot uit de reeks

Motion Focus: Voeg blur toe om bewegingen te benadrukken

Actie Shot: Voeg een stroboscoop effect toe om de gehele actie te tonen

Remove Moving Object: Verwijder ongewenste objecten

Change Faces: kies en verwissel gezichten in een groepsfoto.

Pas meteen een effect toe of later, sla de foto op en bewaar of deel.

Ik heb de eerste drie opties uitgeprobeerd en dit waren mijn resultaten:

Best Shot:

Voor een stilstaande beweging kies je voor de optie ´Best Shot´. De Smart Cam app kiest zelf wat zij het beste shot in de reeks vinden. Als je het er niet mee eens bent kun je ook nog andere opties kiezen. Een handige optie dus, zeker bij wilde acties.

Motion Focus:

Een leuke toevoeging aan je foto om een 'wauw' effect en gevoel van snelheid te creëren. Ook hierbij kun je kiezen tussen verschillende stops in de beweging. Helaas laat de missende knieschijf van deze voetganger zien dat de beweging niet helemaal goed is vastgelegd.

Actie Shot:

De actieshot zorgt voor een stroboscopisch effect. In het algemeen worden de bewegingen goed vastgelegd en gaan de verschillende fragmenten mooi in elkaar over. Een nadeel is alleen dat de Smart Cam app maar 10 foto's maakt. Voor mijn opnamen net iets te weinig.

Remove Object:

Handige optie om een druk straatbeeld wat rustiger te maken. Bij deze opname heb ik expres gekozen voor het eerste shot zodat de voetganger zichtbaar was. Het verwijderen ging daarna zoals je ziet vlekkeloos.

Conclusie

De Smart Cam App werkt nog niet perfect maar komt zeker dicht in de buurt. Het opstarten van de app is nu nog erg traag door het vele werk wat de app moet doen (+/- 5 seconde) en soms zit er een fout in de foto. Maar het blijft leuk om mee te experimenteren en goede manier om unieke foto's te maken.

1 Reactie(s) op: Nokia Smart Cam app [Foto's]

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 23 oktober 2013 17:11 Anoniem
    Misschien handig om te melden dat Nokia de Smart Cam app heeft samengevoegd met Nokia Pro Camera in de Nokia Camera app. Deze is in ieder geval voor alle Pureview modellen beschikbaar.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.