Nothing gaat smartphones maken

Door: Joris Peterse | 24 maart 2022 10:52

Nothing Phone(1)
Nieuws

Nothing, het nieuwe merk van OnePlus-oprichter Carl Pei, komt nog deze zomer met een smartphone op de markt. De Nothing phone (1) draait op Android met zijn eigen skin: Nothing OS.

De geruchten dat Nothing ook smartphones gaat produceren gaan al sinds de oprichting rond. Oprichter Carl Pei heeft op dat gebied de nodige ervaring opgedaan als mede-oprichter van het techmerk OnePlus, waar hij in 2020 plotseling vertrok. Met Nothing, dat gefinancierd wordt door investeerders en in Londen gevestigd is, kan het bedrijf zijn eigen koers bepalen. Iets waar Pei met OnePlus minder vrijheid in had, aangezien OnePlus onder moederbedrijf BBK Electronics valt dat de koers bepaalt voor al zijn merken, waaronder ook Realme en Oppo.

Nothing smartphone

De smartphone krijgt de naam Nothing phone (1) mee (helaas geen PeiPhone) en wordt deze zomer officieel uit de doeken gedaan. Bekend is al dat de smartphone wordt uitgerust met een Qualcomm-chipset. Helaas werd niet verteld over welke chipset het gaat en in welke prijsklasse de smartphone valt.

Nothing Phone(1)
Carl Pei over aankomende smartphone: de Nothing Phone(1).

Nothing OS, de Android-skin van de smartphone, moet de Android-basis zoveel mogelijk intact laten. Deze strategie hanteerde OnePlus ook bij de eerste generatie smartphones, wat de skin (OxygenOS) erg geliefd maakte. Een eerste preview van Nothing OS verschijnt in april.

Hype opbouwen

Door het nieuws in kleine brokjes de wereld in te helpen probeert het merk een hype op te bouwen voor de komende smartphone. De nieuwswaarde zit vooral in het feit dat Nothing smartphones gaat maken.

Deze marketingstrategie werd ook al gebruikt bij de lancering van het eerste product: de Nothing Ear(1). Deze draadloze in-ears verschenen een jaar geleden op de markt en kwamen goed uit onze test. Voor dankzij het unieke (transparante) ontwerp en scherpe prijs-kwaliteitsverhouding.

Of deze eigenschappen worden doorgetrokken naar de Phone(1) is helaas ook nog niet bekend.

1 Reactie(s) op: Nothing gaat smartphones maken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 24 maart 2022 13:58 TomKauw
    Ik vind 't maar niets.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.