Office 2013 diep geïntegreerd in Windows Phone 8

© PXimport

Office 2013 diep geïntegreerd in Windows Phone 8

Geplaatst: 18 juli 2012 - 08:54

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Microsoft zal elementen van Office 2013 verweven met zijn nieuwe mobiele besturingssysteem Windows Phone 8. De softwaregigant maakt woensdag bekend dat vooral cloud-dienst SkyDrive hier een belangrijke rol bij gaat spelen.

Office voor Windows Phone 8 zal het onder meer mogelijk maken om documenten in de cloud te synchroniseren. Niet alleen maakt de software het daarbij mogelijk om op een smartphone verder te werken aan een document, ook wordt onthouden waar de gebruiker precies was gebleven.

Dit betekent bijvoorbeeld dat een Word-document, wanneer deze geopend wordt op een smartphone, direct naar de alinea springt waar men op de desktop was gebleven met lezen. Ook zal Microsoft een vernieuwde interface voor Office naar WP8 brengen, maar details hierover ontbreken vooralsnog.

Multicore Windows Phones

Verwacht wordt dat Windows Phone 8 eind oktober gelijktijdig op de markt komt met Windows 8. Microsoft heeft al aangegeven dat de twee besturingssystemen veel zullen samenwerken, mede doordat het smartphone OS is gebouwd op de kernel van Windows 8.

Windows Phone 8 brengt eindelijk een ondersteuning voor multicore-processors en HD-beeldschermen naar de Microsoft-mobieltje. Verder zal er een diepe integratie van Skype aanwezig zijn en komt de gratis navigatiedienst Nokia Rijden ook beschikbaar voor andere toestellen dan de Lumia's.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten