Optimaal vermaak voor onderweg met je Android-smartphone

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 26 oktober 2013 08:00

Apps & Software

Reis je veel met het openbaar vervoer? Heb je een lange vakantiereis voor de boeg? Je smartphone kan dan voor een hoop vermaak zorgen in die anders zo saaie uurtjes. Met deze leuke apps voor je Android-smartphone hoef jij je in ieder geval nooit meer te vervelen!

Flowpaper

Er zijn veel te veel tekenapps die nagenoeg dezelfde functionaliteit bieden. Flowpaper is echter een apart geval. Deze app laat je op een originele manier artistieke schilderijtjes maken. In plaats van simpele lijnen teken je met kleurrijke, speelse golven. Het vergt wat oefening om echt op het scherm te krijgen wat je precies beoogt, maar het resultaat is altijd fraai.

Wij gebruikten één van onze creaties onmiddellijk als achtergrond voor onze Galaxy S4. Je kunt je tekeningen immers opslaan, en daarnaast delen met vrienden. Creatievelingen moeten zeker eens met deze app experimenteren.

Prijs: € 1,49

Play Store

iGAG - The Best 9GAG App

Ben je te vinden voor een vleugje humor? Dan moet je zeker deze iGAG-app eens installeren. Hij zit namelijk boordenvol leuke plaatjes, humoristische filmpjes en hilarische cartoons. Via de zijbalk kun je onder andere naar de meest populaire items en trending gags zoeken.

Wie een gratis 9GAG-account aanmaakt, kan plaatjes liken, becommentariëren of delen via Facebook, Flipboard, Instagram, Twitter, e-mail en tal van andere diensten. Het is zelfs mogelijk om je favorieten op te slaan in Dropbox. iGAG - The Best 9GAG App is de ultieme app voor iedereen die dol is op geekhumor. De advertenties die worden getoond zijn storend, maar in-app tegen betaling af te kopen.

Prijs: Gratis

Play Store

The Room

The Room is een echte aanrader als je de tijd wilt doden terwijl je op een vlucht wacht of in de file staat. Deze mysterieuze app zit boordenvol puzzels en andere breinbrekers. De opzet? Je start in een kamer met een kluis gevuld met waardevolle geheimen. Het is jouw taak om de kluis te openen, maar dat lijkt eenvoudiger dan het is.

Je zult objecten moeten zoeken en codes moeten ontcijferen, om zo stap voor stap het mysterie te ontrafelen. De 3D-omgeving is duister en volledig interactief, en dat maakt van The Room een spannend spel met een hoge verslavingsfactor.

Prijs: € 1,79

Play Store

Gemist!

Deze app bundelt afleveringen die je via Uitzending Gemist, Sport1 en Eredivisie Live kunt bekijken. Een prettige eigenschap van Gemist! is dat je de afleveringen ook kunt downloaden naar je Galaxy en ze kunt delen met vrienden. Met betrekking tot die laatste functie krijg je een hele trits aan sociale netwerken ter beschikking, maar je kunt een fragment ook via e-mail delen.

Gemist! biedt uitzendingen aan die in de afgelopen tien dagen zijn uitgezonden door de publieke omroepen. RTL XL, Net 5, SBS 6 en Veronica hebben geen toestemming gegeven om hun uitzendingen in het systeem op te nemen.

Prijs: Gratis

Play Store

Knutsel Klas met Dr. Panda

De kleurrijke reeks Dr. Panda-spellen is enorm uitgebreid. Het succes ervan is te danken aan interactieve spelelementen waar geen enkele uitleg bij nodig is. De app zit zó goed in elkaar dat jonge kinderen er onmiddellijk mee aan de slag kunnen.

Eén van de nieuwste titels is Knutsel Klas met Dr. Panda. In dit spel kunnen kleuters virtuele knutselwerkjes maken. Het aanbod is gevarieerd: van symmetrische figuren knippen en kralen strijken tot potten bakken of vliegertjes vouwen. De app is volledig advertentievrij en stimuleert je zoon of dochter om daadwerkelijk te gaan knutselen. Ideaal tijdens een lange autorit naar het zuiden!

Prijs: € 0,78

Play Store

Spotify

Voor tien euro per maand heb je een Spotify Unlimited-abonnement. Het grote voordeel van zo'n abonnement is dat je gebruik kunt maken van de mobiele app, waarmee je de enorme muziekbibliotheek ongelimiteerd op je smartphone en tablet kunt afspelen. Je streamt de liedjes in een aardig hoge kwaliteit: 320 kbit/s. De app geeft tevens toegang tot je afspeellijsten.

Het is aan te raden om zo'n afspeellijst offline op te slaan op je toestel, ondanks dat dit redelijk wat opslagruimte in beslag neemt. Als je via 3G naar Spotify gaat luisteren, genereert dat behoorlijk wat dataverkeer. Dat is dus niet aan te raden als je een abonnement met een beperkte bundel hebt.

Prijs: Gratis (Spotify Unlimited-abonnement vereist)

Play Store

0 Reactie(s) op: Optimaal vermaak voor onderweg met je Android-smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.