OnePlus 2: Goed idee, vreemde keuzes

Door: Daan Doedens Daan Doedens | 28 juli 2015 10:14

Nieuws

De OnePlus One deed de harten van veel Android-liefhebbers sneller kloppen. Voor het geld van een gemiddelde smartphone van een onbekend merk, kreeg je opeens specs die zich konden meten met die van de grote jongens. En OnePlus heeft nu een opvolger aangekondigd: de 2.

De 2 ja, en niet de Two, zoals je zou verwachten. Het is niet de enige vreemde keuze die het Chinese bedrijf maakte bij de opvolger van misschien wel de goedkoopste high-end smartphone die er te vinden is. OnePlus kiest ervoor om upgrades en downgrades hand in hand te laten gaan, wat op zijn minst een beetje gek te noemen is.

Upgrades zijn er echter wel degelijk. De camera is duidelijk verbeterd, niet in megapixels, maar wel in pixeldichtheid. Het scherm is heeft ook een aantal aanpassingen gekregen, al valt het een klein beetje tegen. Nog steeds waagt OnePlus zich niet aan een scherm met een resolutie hoger dan 1080p, maar de scherpte en de verlichting zijn wel verbeterd. Verder kun je kiezen voor extra RAM-geheugen en heeft de smartphone, misschien wel het meest in het oog springend, een metalen frame in plaats van een behuizing van plastic.

Vingers branden

Het is echter niet allemaal hosanna. De nieuwe Snapdragon 810-chipset die de 2 gebruikt zou beter moeten zijn dan die in de One, maar de chip kampt met oververhittingsproblemen. Bij normaal gebruik zou het hooguit wat aan de warme kant moeten zijn, maar als je hem echt op zijn staart trapt, zou je nog wel eens - letterlijk - je vingers kunnen branden.

De vreemdste keuze is misschien wel dat de ondersteuning voor NFC in de OnePlus 2 is weggelaten, terwijl dat wel in de One terug te vinden was. Volgens het bedrijf is die keuze gemaakt omdat 'praktisch niemand NFC gebruikt', maar nu juist grote bedrijven en winkelketens de contactloze betalingsmethode gaan ondersteunen, is het een aparte beslissing. En dan is er natuurlijk nog de prijs: met 399 euro (voor de 64GB-versie) is de OnePlus 2 een stuk prijziger dan de 299 euro van zijn oudere broer.

0 Reactie(s) op: OnePlus 2: Goed idee, vreemde keuzes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.