OnePlus 5T gepresenteerd

Door: Joris Peterse | 16 november 2017 18:00

De OnePlus 5T heeft een 6 inch scherm.
Nieuws

Nog geen half jaar nadat de OnePlus 5 verscheen, komt de Chinese smartphonemaker al met een opvolger: de OnePlus 5T. Vanaf 21 november is de OnePlus 5T al te bestellen.

Tijdens een aankondiging in New York heeft OnePlus de 5T officieel gepresenteerd. De Chinese fabrikant wordt langzaam maar zeker steeds bekender, dankzij hun aanbod van smartphones met de beste specificaties voor een scherpe prijs. Daarom noemt OnePlus z’n smartphones steevast ‘flagship killers’, ondanks dat de prijs van de OnePlus 5 van 500 euro (of 550 als je de uitgebreide variant koos) al een stuk hoger kwam te liggen.

Groter scherm

De verschillen met de OnePlus 5, die afgelopen zomer verscheen zijn niet heel groot. De T-versie is vooral vernieuwd met een groter scherm en dunne schermranden, zodat het netto-formaat ongeveer gelijkblijft. In plaats van een 5,5 inch-scherm heeft de OnePlus 5T een full HD-scherm met een diameter van 6 inch (15,2 centimeter) en een beeldverhouding van twee bij een. Het toestelformaat is 15,6 x 7,5 x 0,7 centimeter, wat slechts een fractie groter is dan zijn voorganger. Om de OnePlus 5T niet al te groot te maken zijn niet alleen de schermranden klein gehouden, ook de vingerafdrukscanner is van de voorkant naar de achterzijde verplaatst.

Camera

Ook de sensoren van de dubbele camera aan de achterzijde zijn vernieuwd en moeten beter samenwerken voor optimale foto’s. Volgens de smartphonemaker is de camera beter dan ooit in staat om in moeilijke lichtomstandigheden goede foto’s te maken dankzij een diafragma van f/1.7 en z’n eigen ‘Intelligent Pixel Technology’. Ook de zoomfoto’s van de telelens zouden een stuk helderder moeten zijn.

De camera-app is versimpeld, zodat je sneller een foto kunt maken. Voor gevorderde fotografen is er gelukkig nog een Pro Mode.

De vingerafdrukscanner van de OnePlus 5T zit aan de achterkant.
De vingerafdrukscanner is naar de achterkant verplaatst.

Oxygen OS

Qua software heeft OnePlus, naast de camera, dus ook het een en ander vernieuwd. Opvallendst is dat in navolging van Samsung en Apple de OnePlus 5T nu ook over gezichtsherkenning beschikt om het toestel te ontgrendelen.

Een ander opvallend feit is dat de OnePlus 5T nog steeds op Android 7.1 draait en dus nog niet over Android 8 beschikt. Via een betaprogramma is OnePlus de nieuwste Androidversie nog aan het testen. Over Android is de schil OxygenOS 4.7 uitgerold. Deze versie beschikt naast de gezichtsherkenning ook over de mogelijkheid om een app tweemaal te installeren. Dat is bijvoorbeeld handig als je twee WhatsApp-nummers hebt, het toestel beschikt immers ook over een tweede simkaartslot.

Andere vernieuwingen zijn de leesmodus, uitgebreide screenshot-mogelijkheden, automatische nachtmodus en een app-locker, zodat je specifieke apps op slot zet met bijvoorbeeld een pincode of vingerafdruk.

Specificaties

Opvallend is vooral dat de OnePlus 5T verder qua uiterlijk en specificaties hetzelfde blijft. De metalen achterkant is herkenbaar, evenals de bijgeleverde snellader en gelukkig gewoon een koptelefoonpoort.

Verder is het toestel uitgerust met een Snapdragon 835 processor (2,45 GHz octacore) en een accucapaciteit van 3300 mAh. De OnePlus 5T komt in twee uitvoeringen, een uitvoering met 6GB werkgeheugen en 64GB opslag en een variant met 8GB en 128GB werk- en opslaggeheugen.

Beschikbaarheid

De OnePlus 5T is vanaf 21 november te bestellen via de website van OnePlus. De variant met 64GB opslag en 6GB RAM kost € 499,-. De variant met 8 GB geheugen en 128GB opslag kost € 559,-.

0 Reactie(s) op: OnePlus 5T gepresenteerd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.