De Oneplus 7T Pro komt er aan, maar voor wie?

Door: Lorenzo Jepma | 11 oktober 2019 20:42

Hands-on

Tijdens een evenement in London kondigde OnePlus hun nieuwe toevoeging aan in de 7T-series. Naast de OnePlus 7T is op 17 oktober ook de OnePlus 7T Pro te verkrijgen. Hier een eerste indruk.

Eerste blik

Wat als eerste opvalt aan het nieuwe toestel is de camera. Bij de OnePlus 7T is dit een cirkelvormige module, de OnePlus 7T Pro heeft de camera’s onder elkaar. Ook verschilt de voorkant tussen de twee toestellen. Waar de OnePlus 7T een notch (inkeping) heeft voor de selfiecamera is bij de 7T Pro gekozen voor een pop-up camera. Deze verschijnt zodra je de camera aan de voorkant gebruikt. Tijdens het testen ging dit opvallend snel. Ik heb wel zo mijn kanttekeningen bij langdurig gebruik. De mechaniek zal slijten en er kan vuil tussen komen te zitten. Deze camera kende we echter al van de voorganger. Beide toestellen liggen wel echt heerlijk in de hand.

Herhaling van zetten

Dat zijn woorden die ik vaker zal gebruiken. Het is mijn opzicht moeilijk om een aantal significante verschillen op te noemen voor dit toestel. In ieder geval ten opzichte van de OnePlus 7 Pro van eerder dit jaar. Daar zat bijvoorbeeld , het paradepaartje van OnePlus, het 90hz-scherm ook al in. Ook is het scherm hetzelfde gebleven. Ja, het werkt inderdaad erg soepel. Je navigeert of zoals ze tijdens de presentatie bleven zeggen ‘glijdt’ door je apps en instellingen heen. Voor gamen is dit ook een een stuk soepeler. Echter, is het wel zo dat de resolutie en de verversingssnelheid een groot effect hebben op de batterijduur. Daarom was je in het verleden genoodzaakt om deze features terug te schroeven als je er zeker van wilde zijn de dag door te komen met een opgeladen accu. Tijdens de presentatie kondigde OnePlus ook aan dat ze een samenwerking aan gaan met PUBG Mobile om met die game een nog betere ervaring te bieden de OnePlus 7T-toestellen. Hoe dit precies zal gaan werken weten we nog niet.

Wat wel een beetje gaat helpen is de nieuwe processor. Deze is 15% sterker dan die OnePlus 7-serie zat. Deze zit alleen ook al in de gewone OnePlus 7T.

Ik begrijp niet heel goed waarom dit toestel bestaat. Ik snap dat een ‘premium’ toestel aanbieden op zakelijk gebied erg goed is. Ik merkte dat veel mensen om mij heen er erg enthousiast van werden, puur omdat dit toestel de OnePlus Pro werd genoemd.

De verbeteringen die de OnePlus 7T Pro ten opzichte van de vorige OnePlus 7 zitten ook bijna allemaal in de normale OnePlus 7T. Dingen als het 23% sneller opladen en de betere processor. Ook de softwarematige verbeteringen zoals een verbeterde nachtmodus en de macro-mode. (voor foto’s van erg dichtbij) De nachtmodus en macro-mode werken overigens wel erg goed.

Om de macro-mode te laten zien had OnePlus een soort miniatuurstad gebouwd. Hier kon je deze modus uitvoerig testen. Objecten die van heel dichtbij werden gefotografeerd bleven super scherp. De nieuwe nachtmodus maakt het beter mogeljk om in het donker te fotograferen.

Het scherm, de afmetingen en de camera zijn nog hetzelfde gebleven. De batterij heeft 85 meer mAh, dit is wat mij betreft verwaarloosbaar. Daarnaast weten we dat de 90hz-functie en de hoge resolutie zodanig de batterij opslokt dat je beter af bent om beide functionaliteiten terug te schroeven. De 256 GB opslag is wel een welkome verbetering.

Bestaansrecht

Begrijp me niet verkeerd, de OnePlus 7T Pro is een mooi staaltje techniek. De afwerking is mooi, de prestaties zijn goed. Ik zie op het eerste gezicht echter te weinig verbetering ten opzichte van de OnePlus 7 Pro van eerder dit jaar. Daarnaast vind ik het moeilijk om het bestaan van dit product te verantwoorden ten opzichte van de gewone OnePlus 7T. De extra specs en features die de OnePlus 7T Pro moet onderscheiden van de OnePlus 7T zitten al in de oudere Pro. Ook is de 90hz-feature niet meer exclusief voor de Pro, maar ook aanwezig in de reguliere versie.

Als ik toe zou zijn aan een nieuw toestel zou ik eerder voor de Pro van afgelopen voorjaar gaan, of voor de gewone OnePlus 7T. Met een prijs van € 759,- zijn er betere telefoons op de markt te verkrijgen. We zijn het toestel inmiddels uitvoerig aan het testen om te kijken of de verbeteringen in de processor, het snellere opladen en de software-upgrades dit toestel bestaansrecht geven. Hier komen we later op terug in de review.

Race-uitvoering

Daarnaast komt er deze keer wederom een McLaren Pro-editie. DIt is de Pro met een ander uiterlijk en 12GB ram. Ik moet zeggen dat ik dit toestel er echt heel erg mooi uit vind zien. De 12GB aan ram is misschien overdreven, maar dat heb ik niet genoeg kunnen testen. Naast deze twee dingen is het toestel exact hetzelfde als een normale OnePlus 7T Pro.

0 Reactie(s) op: De Oneplus 7T Pro komt er aan, maar voor wie?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.