Ook op Sony Xperia 10 en 10 Plus kijken in 21:9

Door: redactie-computertotaal | 25 februari 2019 13:35

De nieuwe Sony Xperia 10 en Xperia 10 Plus
Nieuws

Het houdt maar niet op met Sony-nieuws vanaf het MWC: niet alleen vlaggenschip Xperia 1 heeft een 21:9 schermratio, ook de - veel betaalbaardere - Xperia 10 en 10 Plus zijn ermee uitgerust. Daarmee zijn het ideale smartphones om series en films op te kijken.

Beide toestellen hebben een slank randloos design met 21:9 Ultimate Wide Full HD+ scherm. Zoals gezegd is dat een fijn formaat om televisie mee te kijken, maar het is ook handig voor wie de telefoon regelmatig als werkpaard gebruikt.

Multi-appen

De combinatie van de multi-window User Interface met het 6.0” inch scherm van de Xperia 10 en het 6.5” inch scherm van de 10 Plus maakt het namelijk mogelijk om twee apps tegelijkertijd te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een video bekijken terwijl je tegelijkertijd een WhatsAppje eruit gooit, zonder dat je hoeft te switchen tussen de apps. Of in je browser informatie opzoeken terwijl je in een andere app aantekeningen maakt. Omdat het scherm zo breed is, heb je voldoende ruimte om beide apps lekker te gebruiken zonder telkens heen-en-weer te moeten springen.

Beeld & geluid

Dankzij de 21:9-filmopname van Xperia 10 en 10 Plus, in 4K, kun je video's opnemen met dezelfde beeldverhouding als ‘echte’ filmmakers. Met de multi-aspect ratio kun je bovendien makkelijk de grootte van het beeld kiezen. Dat kan 21:9 (schermvullend) zijn, maar bijvoorbeeld ook 1:1 – inderdaad, vierkant, lekker voor een Instagram-post.

Beide telefoons hebben dubbele camera's (13MP + 5MP op de Xperia 10, 12MP + 8MP op de 10 Plus) waarmee je beelden met een artistiek Bokeh-effect kunt vastleggen (voor de leek: het onderwerp is dan scherp, terwijl de achtergrond onscherp is).

Daarnaast beschikken zowel de hoofd- als de frontcamera's voor de Xperia 10 en 10 Plus over SteadyShot om video's zonder bewegingsonscherpte vast te leggen, zelfs in beweging.

Behalve ideaal voor het bekijken en maken van (bewegend) beeld zijn deze toestellen ook prima voor wie graag naar muziek luistert. Ze beschikken namelijk allebei over Sony's Hi-Res audio, LDAC en de Digital Sound Enhancement Engine (DSEE HX), dat gecomprimeerde geluidsbestanden automatisch tot een bijna Hi-Res Audio geluidskwaliteit verbetert.

De Xperia 10 en de Xperia 10 Plus hebben een dubbele camera

Prestaties

Wat betreft specificaties noteren we voor de Xperia 10 we het Qualcomm Snapdragon 630 Mobile Platform en een 2870mAh-batterij; voor de Xperia 10 Plus zijn dat het Qualcomm Snapdragon 636 Mobile Platform en een 3000mAh-batterij. Beide toestellen draaien op Android 9.0 Pie en zijn beschikbaar als Dual Sim. Wil je een overzicht van alle specificaties? Klik dan hier voor een uitgebreide specslijst van de Sony Xperia 10 en hier voor alle specificaties van de Sony Xperia 10 Plus.

Prijzen en beschikbaarheid

De Xperia 10 (in Navy, Black, Silver & Pink) en 10 Plus (in Navy, Black, Silver en Gold) zijn vanaf 25 februari te koop (inderdaad, dat is dus vandaag!) voor respectievelijk 349 euro en 429 euro (dit zijn de verkoopadviesprijzen). Koop je binnen vier weken na deze datum een van deze toestellen, dan krijg je er een 64 GB Sony geheugenkaart t.w.v. 50 euro bij cadeau.

0 Reactie(s) op: Ook op Sony Xperia 10 en 10 Plus kijken in 21:9

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.