Oude ringtones terughalen in iOS 7

Door: Martin Gijzemijter | 16 januari 2014 13:00

How To

Never change a winning team, moet Apple jarenlang gedacht hebben. Het bedrijf heeft de ringtones voor de iPhone nagenoeg onaangetast gelaten sinds de lancering van de eerste generatie. Eind vorig jaar kwam daar verandering in, met de komst van iOS 7 en een gloednieuwe set ringtones.

Ringtones verdwenen?

Een verfrissende stap, ook omdat Apple niet zomaar wat liedjes in een map gooit. Er is namelijk goed over nagedacht en de nieuwe standaard ringtone is net zo pakkend als de oude. Echter, die oude ringtone is dus wel ongevraagd vervangen voor de nieuwe, en als je besluit dat je toch de oude terug wilt, kom je van een koude kermis thuis. Die ringtone lijkt namelijk verdwenen! Gelukkig is niets minder waar want Apple heeft hem alleen een beetje verstopt, al is het een raadsel waarom.

De oude ringtones lijken verdwenen te zijn in iOS 7.

Oude ringtone terughalen

Het terughalen van de oude, of klassieke ringtone zoals Apple hem liever noemt, is heel eenvoudig. Navigeer op je iPhone naar Instellingen en vervolgens naar Geluiden (onder het kopje Algemeen). Daar zie je onder het kopje Geluiden en Trillingspatronen een optie genaamd Beltoon, druk hierop.

In werkelijkheid zijn ze niet verdwenen, maar gewoon verstopt.

Je ziet nu een lange lijst met ringtones (probeer ze allemaal eens uit, misschien kraai je niet eens meer naar de oude). Wil je toch heel graag je oude ringtone terug, scroll dan naar beneden totdat je het kopje Klassiek ziet en druk hierop. Hier zie je de ringtones die je had voordat je iOS 7 installeerden en die Apple nu een soort van met pensioen heeft gestuurd. Om de oude ringtone in ere te herstellen, druk je op Marimba. En voila, alsof er nooit iets is veranderd.

0 Reactie(s) op: Oude ringtones terughalen in iOS 7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.