Pebble Steel - Een stijlvolle smartwatch

Door: jason-snell | 24 maart 2014 14:15

Review

Toen de originele Pebble smartwatch gelanceerd werd was het een door Kickstarter gefinancierd degelijk stuk hardware dat voor de meeste functies zwaar behoefte had aan software upgrades. Een jaar later heeft de Pebble een aantal indrukwekkende software updates ontvangen en een app store toegevoegd.

Pebble Steel

Prijs: $ 249,-

Afmetingen: 46x34x10,5mm (LxBxH)

Gewicht: 56 gram

Eigenschappen: Waterbestendig

7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Aantrekkelijk ontwerp
 • Display goed zichtbaar
 • Minpunten

Dat is allemaal in het voordeel van de nieuwe Pebble Steel, een high-end versie van de standaard Pebble die profiteert van geüpgradede materialen en een volwassener softwareplatform. De binnenkant van de Steel (249 Amerikaanse dollar) is vrijwel identiek aan die van het basismodel Pebble (150 dollar) - maar het ontwerp is nieuw, wat passend is voor een draagbaar apparaat.

De Pebble Steel is gemaakt van roestvrij staal, en is verkrijgbaar in silver of mat zwart. Er zitten twee verschillende horlogebandjes bij, eentje van staal en eentje van hoogwaardig leer. En de wijzerplaat is gemaakt van Cornings supersterke Gorilla Glass. Vergelijk dat met de originele Pebble, die gemaakt is van polycarbonaat en een rubberen horlogeband heeft.

Stijlvolle Pebble

Als je je bedenkt dat de twee Pebble horloges dezelfde display en technische specificaties hebben, zien ze er toch erg verschillend uit. De Pebble Steel is gedrongen en hoekiger dan de originele Pebble. Foto's van de Pebble Steel schieten tekort - op ons computerscherm zag het apparaat eruit als een veredeld Casio rekenhorloge, maar in het echt is hij zeker stijlvoller dan de sportievere originele Pebble.

De Pebble Steel biedt een stijlvol ontwerp, in tegenstelling tot het sportievere uiterlijk van de originele Pebble.

De Pebble Steel voelt niet goedkoop aan, en hij zat een week lang comfortabel om de pols. Onze enige klacht wat betreft het ontwerp is dat de hoek van de binnenste metalen rand rond het glas van het horloge goed merkbaar is, bijna scherp zelfs. Op een apparaat als dit verwachtten we een heel glad gevoel, maar dat was niet zo.

Notificaties op de Pebble Steel

Beide horloges kunnen vibreren om je op de hoogte te brengen van een binnenkomende notificatie. De vibratie op de Pebble Steel is wat minder agressief dan die op de Pebble. Het resultaat is een minder storende vibratie die je wel sneller mist. Maar het is toch sterk genoeg om je te laten weten dat er iets aan de hand is.

Het enige technische verschil dat ik tussen de originele Pebble en de Pebble Steel kon ontdekken is de toevoeging van een RGB led op de voorkant, links onderaan. De led gaat branden wanneer je het horloge oplaadt, en in theorie zou de led gebruikt kunnen worden door apps op het horloge om je subtiel van allerlei dingen op de hoogte te brengen. Maar voor zover we kunnen zien is het nog niet helemaal af.

Pebble's beeldscherm

Het display van de nieuwe Pebble is zwart-wit, en heeft een vrij lage resolutie, maar de batterij gaat bijna een week mee - geen slechte afweging. En omdat het een laag vermogen lcd-display is, is het zelfs in het felste zonlicht te zien. We hadden graag gezien dat het scherm een hogere resolutie had, zodat de tekst minder gekarteld is en traditionele wijzerplaten wat beter lijken op de analoge horloges die ze proberen na te apen.

Wat we leuk vinden aan de Pebble horloges is dat ze functioneel zijn (ze geven de tijd aan) en ze geven op een subtiele manier informatie over wat je smartphone je probeert te vertellen - zonder dat je je telefoon tevoorschijn moet halen en aan moet zetten. In tegenstelling tot, laten we zeggen, de Samsung Galaxy Gear, proberen de Pebble horloges zich niet te gedragen als een computer of smartphone. Het zijn horloges met toegang tot data via de smartphone waarmee ze gelinkt zijn via bluetooth. Die simpele benadering is goed.

Je kunt er de tijd op zien en notificaties worden subtiel aangegeven.

Conclusie

Het bevalt ons dat Pebble's horloges het simpel houden. Het zijn horloges met lichte upgrades, en ze proberen niet teveel te doen. Ooit, misschien al binnenkort, zullen we gekke sensoren om ons hele lichaam binden, waaronder onze polsen, en Pebble's benadering zou dan achterhaald kunnen lijken. Is de Pebble Steel 249 dollar waard? Dat is een kwestie van mode. We waren in eerste instantie sceptisch over het uiterlijk, maar nu we het in het echt gezien hebben, is het toch een mooier apparaat dan het originele model. De Pebble lijkt op iets uit een sciencefictionfilm, terwijl de Pebble Steel er uitziet als een echt horloge.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze zustersite TechHive.com. Wij publiceren deze review om je een eerste indruk te geven van een product dat (nog) niet in Nederland verkrijgbaar is. Beschreven termen, handelingen en instellingen kunnen dus afwijken van de Nederlandse editie.

1 Reactie(s) op: Pebble Steel - Een stijlvolle smartwatch

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 29 augustus 2014 19:34 Anoniem
  Sinds twee weken in het bezit van de pebble steel.
  Ziet er goed uit, per dag minimaal 1 keer koppelen aan mijn cat telefoon
  .2 a 3 keer komt vaker voor dus jammer , werkt mogelijk beter met iphone.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.