Providers lopen 18 miljard euro mis door WhatsApp

Door: Elmar Rekers | 11 oktober 2012 09:57

Apps & Software

Telecomproviders zullen in 2012 een totaal van 23 miljard dollar (bijna 18 miljard euro) mislopen door het succes van berichtendiensten als WhatsApp en Facebook Chat. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Ovum.

In het rapport schrijft Ovum dat WhatsApp nog altijd aan populariteit wint over de hele wereld, en dat KakaoTalk op steeds meer Zuid-Koreaanse mobieltjes te vinden is. Door dergelijke chatdiensten wordt er aanzienlijk minder gebruik gemaakt van sms, waardoor telecomproviders miljarden zouden mislopen.

"De telco's staan nu onder een enorme druk om met nieuwe berichtendiensten te komen naast sms", verklaart onderzoekster Neha Dharia. "Ze bieden al creatieve nieuwe services aan consumenten, maar ondanks deze pogingen lopen ze dit jaar in totaal zo'n 9 miljard dollar meer mis dan in 2011." Het rapport is overigens een bevestiging van de voorspellingen die Ovum begin dit jaar al deed.

Databundels

Zicht op verbetering is er voolopig niet voor de providers. Volgens Ovum zullen de misgelopen inkomsten in 2016 namelijk kunnen oplopen tot maar liefst 54 miljard dollar. WhatsApp deelt deze mening van Ovum echter niet. Zo liet het bedrijf in april weten dat ze providers juist een plezier zouden doen, omdat consumenten nu massaal databundels afnemen om gebruik te kunnen maken van de chatdienst.

0 Reactie(s) op: Providers lopen 18 miljard euro mis door WhatsApp

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.