Relaties aan je contacten toevoegen op Android

Door: nick-mediati | 29 juni 2015 13:17

How To

In de Contacts-app van Android zit de Relationships-functie verstopt, een tool die je kan helpen om bij te houden wie wie kent en hoe je bepaalde mensen kent - handig als je een adresboek vol met zakelijke contacten hebt, bijvoorbeeld.

Hier laten we zien hoe je relatie-informatie aan individuele contactkaarten kunt toevoegen. Ga naar de Contacts-app en druk op een naam om de gegevens van die persoon te bekijken (als er niemand in je contactenlijst staat kun je een nieuwe kaart aanmaken). Druk vervolgens op de Edit-knop (het potlood-icoontje), scroll omlaag en druk op Add Another Field. Hier kun je Relationship selecteren in het pop-up-menu dat tevoorschijn komt. Lees ook: Zo zet je Android-contactpersonen over naar je pc.

Voer een naam in op de Relationship-regel.

Druk op de Relationship-regel (als deze nog niet geselecteerd is) en voer de naam van een persoon in. Helaas vult de app namen hier niet automatisch aan, dus als je probeert om iemand toe te voegen die al in je contactenlijst staat, moet je ervoor zorgen dat je de naam precies hetzelfde invoert als daarvoor.

Druk vervolgens op het dropdown-menu rechts van de naam die je zojuist hebt ingevoerd en kies hoe deze persoon aan je contactpersoon gerelateerd is. Je kunt uit verschillende relaties kiezen - vriend, manager, assistent, broer, zus enzovoorts. Als je de juiste relatie niet ziet staan, kun je naar de onderkant van het menu scrollen en op Custom drukken. Voer in waar de twee elkaar van kennen en druk op OK.

De Custom label-functie kan handig zijn om beter aan te geven hoe twee mensen elkaar kennen.

Zodra je klaar bent met het bewerken van de kaart, moet je op het vinkje in de linkerbovenhoek drukken om je wijzigingen op te slaan. De volgende keer dat je de bewerkte contactkaart bekijkt, zul je de toegevoegde relaties zien staan. Druk op een relatie om de Contacts-app naar de naam van die persoon in je contactenlijst te laten zoeken.

Helaas werken relaties niet aan beide kanten. Dat wil zeggen, als je de kaart van persoon A updatet met de informatie dat A een vriend is van persoon B, wordt deze relatie niet weergegeven op de kaart van B - je zal de relatie handmatig aan de kaart van persoon B moeten toevoegen.

0 Reactie(s) op: Relaties aan je contacten toevoegen op Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.