RIM doet nieuwe functies BlackBerry 10 uit de doeken

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 26 september 2012 10:12

Apps & Software

Research In Motion (RIM) heeft dinsdag zijn nieuwe mobiele besturingssysteem BlackBerry 10 getoond. De ontwikkeling van het OS ligt op schema en de eerste toestellen worden dan ook begin 2013 verwacht.

Hoewel BlackBerry de laatste jaren veel gebruikers is verloren aan Android en de iPhone, verwacht fabrikant RIM vooral zakelijke gebruikers weer voor zich te kunnen winnen met BlackBerry 10. "BB10 draait enkel om het gedaan krijgen van dingen", aldus ceo Thorsten Heins.

De interface van BlackBerry 10 bestaat uit drie onderdelen. Zo is er het thuisscherm met daarop een soort widgets van lopende applicaties, en is er een vrij traditioneel overzicht van alle geïnstalleerde apps. De BlackBerry Hub is het derde onderdeel, en dit brengt volgens RIM de meeste vernieuwing met zich mee.

BlackBerry Hub

In de BlackBerry Hub krijgt de gebruiker een snel overzicht van onder meer nieuwe e-mails, berichten in BlackBerry Messenger en updates van sociale media. Deze BB Hub is door de gebruiker te allen tijde op te roepen door een bepaalde swipe-beweging te maken. Voor de sociale media kiest RIM overigens voor een diepe integratie van Facebook, Twitter, LinkedIn en Foursquare.

Ook introduceert RIM de zogenoemde Peek-optie. Hiermee kan men, vanuit iedere app, even snel 'spieken' naar de nieuwe berichten die in de BlackBerry Hub zijn binnengekomen. Het lijkt hiermee enigszins op het notificatiecentrum in iOS en Android. Ook is er een nieuwe wekker-functie ingebouwd, die eenvoudig kan worden ingesteld door met een vinger langs de schermrand te glijden.

Traditionele BlackBerry's

Hoewel bij de nieuwe smartphones de nadruk zal liggen op een aansturing via het touchscreen, belooft RIM nogmaals dat er ook meer traditionele BlackBerry's zullen verschijnen met een fysiek toetsenbord. De ontwikkeling van BlackBerry 10 ligt volgens RIM op schema. De eerste toestellen met het nieuwe OS zullen dan ook in het eerste kwartaal van 2013 verschijnen.

0 Reactie(s) op: RIM doet nieuwe functies BlackBerry 10 uit de doeken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.