RIM: 'geen BlackBerry 10 voor bestaande toestellen'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 13 februari 2012 09:59

Apps & Software

Het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem zal niet als update beschikbaar komen voor bestaande toestellen. Dat bevestigde fabrikant Research In Motion (RIM) tijdens de DevCon-conferentie in Amsterdam.

Website The Inquirer claimt tijdens de ontwikkelaarsconferentie van vorige week met RIM te hebben gesproken over BlackBerry 10. De huidige BlackBerry-toestellen op de markt zouden volgens de fabrikant niet geschikt zijn om op het nieuwe mobiele OS te draaien.

"Ons huidige aanbod BlackBerry-smartphones zal ook straks blijven draaien op ons huidige BlackBerry-besturingssysteem", aldus Vivek Bhardwaj, hoofd softwareportfolio bij Research In Motion.

BlackBerry-apps

Wel zullen de reeds bestaande apps ook te downloaden zijn op de nieuwe generatie smartphones van RIM. Hoewel de fabrikant ook tijdens DevCon nog geen BlackBerry 10-toestellen wist aan te kondigen, is wel duidelijk dat deze telefoons veel overeenkomsten zullen gaan vertonen met het uiterlijk van de PlayBook-tablet.

Aanvankelijk zou RIM de nieuwe BB10-smartphones begin dit jaar lanceren. Problemen bij de productie van een nieuwe chip zorgde er echter voor dat deze release noodgedwongen werd doorgeschoven naar eind 2012. Met een nieuwe generatie smartphones en een kersvers besturingssysteem hoopt RIM weer volop mee te kunnen draaien op de smartphonemarkt die momenteel gedomineerd wordt door Apple en Google.

0 Reactie(s) op: RIM: 'geen BlackBerry 10 voor bestaande toestellen'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.