RIM onthult BlackBerry 10

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 01 mei 2012 16:43

Nieuws

Research In Motion (RIM) heeft dinsdag zijn nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10 officieel gepresenteerd. Daarnaast toonde de fabrikant een prototype van zijn nieuwe generatie smartphones.

RIM onthulde BlackBerry 10 tijdens zijn eigen BlackBerry World-evenement. Hoewel het nieuwe besturingssysteem gericht is op toestellen met enkel een touchscreen, claimt de fabrikant dat de toetsenbord-ervaring nog altijd centraal staat.

Tijdens een korte demonstratie van het OS toonde ceo Thorsten Heins onder meer het virtuele toetsenbord van BlackBerry 10. Deze zou over geavanceerde technieken beschikken die voorspelt wat het volgende woord zal zijn dat de gebruiker gaat invoeren. Dit zal vervolgens bevestigd kunnen worden middels een simpele swipe-beweging over het scherm. Ook zal het toestel zich aanpassen aan de manier waarop de gebruiker zijn teksten typt.

Dev Alpha

Heinz toonde BlackBerry 10 op de Dev Alpha, een prototype van een toekomstige BlackBerry-telefoon met een 4,2 inch beeldscherm. Zoals eerdere berichten van RIM al aangaven vertoont het toestel veel overeenkomsten met de PlayBook-tablet. Toch benadrukt RIM dat het hier absoluut nog niet de definitieve hardware betreft.

Naast het intelligente toetsenbord blaast RIM ook hoog van de toren over de rekenkracht van het toestel en de nieuwe fotosoftware die er voor BlackBerry 10 is ontwikkeld. Zo worden er ook vlak voor en na het indrukken van de sluiterknop opnames gemaakt, zodat naderhand het beste kiekje kan worden uitgekozen.

Research In Motion meldt dat BlackBerry 10 eind 2012 op de markt moet komen. Middels dit OS en enkele nieuwe smartphones hoopt de Canadese fabrikant weer een speler van betekenis te worden op de smartphonemarkt. Een markt die momenteel gedomineerd wordt door Samsung en Apple.

[youtube]JEPYYo0-gfc[/youtube]

0 Reactie(s) op: RIM onthult BlackBerry 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.