Rovio: 'Angry Birds Space weldegelijk naar Windows Phone'

Door: Elmar Rekers | 23 maart 2012 18:14

Apps & Software

Na de release van Angry Birds Space op iOS, Android, pc en Mac, doken er donderdag verschillende berichten op dat de game niet naar Windows Phone zou komen. "Niets van waar", laat ontwikkelaar Rovio nu weten.

Angry Birds Space greep donderdag direct na de lancering de nummer één positie in de verschillende applicatiewinkels. Dat de game niet naar Windows Phone zou komen, iets dat uit een artikel van Bloomberg duidelijk werd, was volgens een analist van Nomura 'desastreus' voor zowel Microsoft als Nokia.

"Het wekt namelijk de suggestie dat Rovio, als toonaangevende ontwikkelaar, geen vertrouwen heeft in de toekomst van het platform", aldus analist Richard Windsor gisteren. In hetzelfde artikel geeft Peter Vesterbacka van Rovio aan dat het erg lastig is om games te ontwikkelen voor Windows Phone.

Een grote opgave

"Angry Birds is de nummer één applicatie in de app store van Windows Phone, maar het is een erg grote opgave om het platform met onze games te ondersteunen. Dit omdat we de applicaties geheel opnieuw moeten schrijven", verklaarde Vesterbacka. "Als je kijkt naar het aantal downloads dan zijn Android en iOS gewoon groter dan alle andere platformen."

Dat verschillende media uit deze berichtgeving van Bloomberg hadden opgemaakt dat de game definitief niet naar Windows Phone komt is volgens Mikael Hed, ceo van Rovio, onterecht. "We werken er weldegelijk aan om Angry Birds Space naar Windows Phone 7 te krijgen", aldus de korte maar duidelijke reactie van de spellenmaker tegenover Reuters.

[youtube]MRxSVEM-Bto[/youtube]

0 Reactie(s) op: Rovio: 'Angry Birds Space weldegelijk naar Windows Phone'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.