Rustiger slapen met Bedtijd in iOS 12

Door: Ronald Smit | 19 oktober 2018 06:34

How To

Het vervelende van berichten is dat ze eigenlijk dag en nacht binnen blijven komen. Zeker als je bijvoorbeeld ook meldingen van buitenlandse nieuwsapps hebt geactiveerd, of vrienden of familie in Verweggistan hebt wonen. Bedtijd is desgewenst stiller dan ooit in iOS 12.

Ergens in een duister en nagenoeg onbekend bananenrepubliekje wordt de zoveelste machtsgreep gepleegd. Niet iets waar de meeste Nederlanders echt heel erg in geïnteresseerd zullen zijn. Toch is het nieuws, en veel nieuwsapps zullen dan ook een melding in het berichtencentrum van iOS 12 genereren. Ook - helaas - als die staatsgreep in het holst van de nacht plaatsvindt. Niet echt fijn voor jouw nachtrust. Of wat te denken van die kennis uit Miami die terwijl jij slaapt op het hoogtepunt van zijn of haar wakkerheid is en een rondje Whatsapp-foto's de wereld in stuurt. Zit je weer rechtop in bed. Gelukkig biedt iOS alweer een tijdje de zogeheten Bedtijd-modus. In iOS 12 kun je deze meer tweaken en daarmee nog stiller krijgen dan voorheen. Er zijn twee mogelijkheden om de instellingen te bereiken. De eerste bestaat uit op de klok tikken en dan op Bedtijd. Je kunt de gewenste stiltetijd nu instellen via de ring (na aanzetten van de schakelaar achter Bedtijd. Bedenk daarbij dat deze optie ook meteen als wekker fungeert. Je kunt de ingestelde slaaptijd qua beperkingen nog iets finetunen door linksboven op Opties te klikken; de mogelijkheden hier spreken voor zich. Ook het wekkergeluid is naar wens aan te passen.

Via Instellingen

De andere optie om Bedtijd in te stellen is door de app Instellingen te starten. Klik daarin op Niet storen. Zet de schakelaar achter Gepland op aan. Je kunt nu via Van Tot de slaaptijd instellen; vergelijkbaar met de eerder genoemde ring. Ietsje lager vind je een extra optie die niet in de klokapp beschikbaar is: Sta oproepen toe van. Tik hier op en je kunt kiezen uit Iedereen, Niemand of Favorieten. Als je voor de laatste optie kiest en je zorgt dat je niet al te veel favorieten (en met name favorieten uit andere tijdzones) hebt staan, dan wordt de kans op nachtelijke telefoontjes wel heel klein. En weet je zeker dat áls er dan toch eens een telefoon rinkelt in een duister uur het mogelijk ook echt dringend is. Overigens is deze optie ook gekoppeld aan de optie Niet storen. Zet je deze aan met de daarvoor bedoelde schakelaar (helemaal bovenaan in dit paneel), dan ontvang je op dat moment ook alleen oproepen van de onder Sta oproepen toe van gekozen optie.

Bedtijd heeft in iOS 12 meer instellingsmogelijkheden
Slaap rustiger dan ooit dankzij Bedtijd in iOS 12

0 Reactie(s) op: Rustiger slapen met Bedtijd in iOS 12

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.