Samsung Galaxy S5 verschijnt in april

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 24 februari 2014 21:12

Nieuws

De Galaxy S5 van Samsung is vanavond gepresenteerd tijdens een groot evenement. De smartphone van het Zuid-Koreaanse bedrijf valt vooral op vanwege z'n waterdichte behuizing, vingerafdrukscanner en hartslagmeter.

Het ontwerp van het nieuwe vlaggenschip van Samsung wijkt niet erg veel af van de Galaxy SIII en S4. Toch zijn er wat uiterlijke verschillen, allereerst het formaat, dat door z'n 5,1 inch (12,95 cm) scherm een slagje groter is dan z'n voorganger. De achterkant heeft een andere textuur dan andere Galaxy-smartphones en de aansluiting wordt waterdicht afgesloten met een klepje. De hartslagmeter bevindt zicht aan de achterkant van het toestel in de buurt van de cameraflitser. De vingerafdrukscanner is net als in de iPhone 5S in de homeknop verwerkt.

De vingerafdruk wordt versleuteld opgeslagen op de telefoon en wordt (volgens Samsung) niet gedeeld. Deze vingerafdrukbeveiliging kan naast gewone ontgrendeling van het toestel ook gebruikt worden voor mobiele betalingen en het openen van de 'Private Mode' een persoonlijke omgeving die op geen andere manier te benaderen is.

Actief

Samsung probeert vooral fitte en actieve mensen aan te spreken (of de mensen die het ambiëren). Niet alleen vanwege de hartslagmeter en fitness-apps in de Galaxy S5, maar ook met de Gear Fit, een slimme sportarmband met gebogen scherm die koppelt met je Galaxy smartphone. Een dag eerder toonde Samsung ook al een tweetal nieuwe wearables.

Ook aan de camera is het een en ander veranderd. Niet alleen heeft deze met 16 megapixel meer dan z'n voorgangers. Ook claimt Samsung de snelste autofocus te hebben ingebouwd en is het zelfs mogelijk achteraf scherp te stellen.

Van tevoren gingen de geruchten rond dat de Galaxy S5 over een metalen behuizing en een extreem hoge resolutie van 2560 bij 1440 zou beschikken. Helaas bleken deze geruchten niet te kloppen. Het scherm heeft net als zijn voorganger een hd-resolutie van 1920 bij 1080. Samsung stelt dat het scherm zich beter aanpast aan lichte en donkere omstandigheden door het scherm van felle of donkerdere helderheid te voorzien.

KitKat

Meer uiterlijke veranderingen vinden we terug in het ontwerp van de Android-skin TouchWiz en de apps die erbij meekomen. Alles oogt een stuk frisser. De Galaxy S5 draait op de nieuwste Androidversie 4.4 (KitKat). Samsung heeft tevens een kindermodus ingebouwd, waar kinderen in kunnen rommelen en spelletjes kunnen spelen zonder dat het invloed kan hebben op je eigen gegevens.

Specificaties

Naast alle bovengenoemde eigenschappen beschikt de Galaxy S5 verder over een 2,5 GHz quadcore-processor, 2 GB werkgeheugen, 16 of 32 GB opslaggeheugen (dat uitgebreid kan worden met een geheugenkaart) en een 2800 mAh-batterij. Het toestelformaat is 14,2 x 7,3 x 0,8 cm en weegt 145 gram. Meer details over de specificaties vind je op de website van Samsung.

De Galaxy S5 wordt 11 april verwacht en is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: zwart, wit, blauw en goud. De prijs is op het moment van schrijven nog onbekend.

0 Reactie(s) op: Samsung Galaxy S5 verschijnt in april

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.