Samsung Galaxy S6: De geruchten en speculaties

Door: | 31 oktober 2014 13:10

Nieuws

ACHTERGROND - Het vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S5, is nu al een tijdje te koop, dus het is tijd om vooruit te blikken op de Galaxy S6. Hier is alles wat we je kunnen vertellen over de Galaxy S6 releasedatum en de specificaties, op basis van de laatste geruchten en speculaties.

Alle belangrijke vlaggenschip-smartphones van 2014 zijn inmiddels uit de doeken gedaan, waaronder de iPhone 6, Google Nexus 6 en Samsungs Galaxy Note 4. Als je graag wilt weten wanneer Samsung een opvolger voor de Galaxy S5 zal lanceren ben je hier aan het juiste adres. Lees ook: De 11 beste smartphones die je in 2014 kunt kopen.

Releasedatum Galaxy S6

Hoewel er nog niets officieels van Samsung vernomen is (en we verwachten ook binnenkort nog niets), is er genoeg te zeggen over de releasedatum van de Galaxy S6. Om te beginnen is het zeer onwaarschijnlijk dat het dit jaar zal zijn.

Net als andere hardwarefabrikanten heeft Samsung een ritme waarin het zijn vlaggenschip-smartphones lanceert, namelijk één keer per jaar. Er werd verwacht dat de Galaxy Note 4 en de iPhone 6 in september op de markt zouden komen, en dat bleek te kloppen. Wij (en vele anderen) verwachten dat de Galaxy S6 rond de MWC-beurs zal worden gelanceerd.

De Koreaanse technologiegigant heeft eerder Galaxy S-telefoons gelanceerd rond de Barcelona show; de Galaxy S5 werd eerder dit jaar zelfs in de Spaanse stad aangekondigd. MWC 2015 staat gepland op 2 maart dus we verwachten dat de Galaxy S6 iets voor die tijd op een Unpacked evenement onthuld zal worden.

Als we iets horen dat op een andere datum wijst, laten we je dat meteen weten.

Galaxy S6: de specificaties

Er wordt heel wat gespeculeerd over de specificaties en functies van de Samsung Galaxy S6. Sommige ideeën zijn vergezocht; andere zijn aannemelijker.

Het lijkt plausibel dat de Galaxy S6 een SuperAMOLED scherm zal hebben, Samsungs favoriete displaytechnologie. Wat het formaat betreft is een groter scherm de trend bij nieuwe modellen, dus aangezien de Galaxy S5 een 5,1 inch-scherm heeft zou de Galaxy S6 best wel eens, net als de LG G3, een 5,5 inch-scherm kunnen hebben, of iets ertussenin.

Nu we het toch over de LG G3 hebben, hier zijn twee belangrijke kanshebbers voor de Galaxy S6 schermresolutie: Quad HD (1440 x 2560), net als LG's vlaggenschip smartphone, of 4K (2160 x 3840). De eerste lijkt ons voor de hand liggender nu Samsung deze resolutie heeft geïntroduceerd op de Galaxy Note 4, maar 4K is zeker niet uitgesloten.

Er gaan geruchten over een flexibel of gebogen scherm dat Samsung ontwikkeld heeft en dat te zien was op de Galaxy Round. Of het bedrijf dit gaat gebruiken op de vlaggenschip Galaxy S6 is onduidelijk. Het kan, maar wij denken dat het onwaarschijnlijk is.

De Samsung Galaxy S5 werd in veel reviews (waaronder die van ons) neergehaald vanwege de plastic bouwkwaliteit, en dat is iets wat verbeterd zou moeten worden voor de Galaxy S6. Er wordt gesuggereerd dat het bedrijf grafeen als materiaal zou gaan gebruiken. Maar het is waarschijnlijker dat Samsung voor de Galaxy S6 het metalen ontwerp van de Galaxy Alpha zal gebruiken.

Samsung maakt Tizen producten maar het is vrijwel zeker dat de Galaxy S6 Android zal blijven gebruiken. Google heeft Android 5.0 Lollipop aangekondigd dus Samsung heeft tijd genoeg om deze versie voor te installeren en we verwachten een nieuwe versie van Samsung's TouchWiz interface.

Onder de motorkap denken we dat de Galaxy S6 een van Qualcomms 64-bit processoren zal krijgen (Android Lollipop zal 64-bit ondersteunen) die al zijn aangekondigd en naar verwachting in de eerste helft van 2015 in apparaten zullen verschijnen - wat handig.

De Snapdragon 808 en Snapdragon 810 zijn hier de twee opties en Samsung zou beide op verschillende markten kunnen lanceren. De eerste ondersteunt maximaal 1600 x 2560 displays en de tweede ondersteunt Full 4K.

We hebben nog niks gehoord over de Galaxy S6 camera, maar we verwachten dat hij dezelfde 16 megapixelresolutie zal hebben met een aantal verbeteringen of zelfs een hogere resolutie, misschien 20 megapixel?