Alles wat je moet weten over de Samsung Galaxy S7

Door: Jeffrey Noordermeer Jeffrey Noordermeer | 05 februari 2016 19:29

Nieuws

Hij komt, hij komt.. Het nieuwe paradepaardje van Samsung. We hebben het natuurlijk over Project Lucky: de Galaxy S7. Wij zetten de laatste geruchten over de releasedatum en specificaties voor je op een rijtje, en bekijken de meest opvallende verschillen tussen de Galaxy S7 en de Galaxy S6.

Galaxy S7: De releasedatum en prijs

Er zullen waarschijnlijk een aantal verschillende modellen van deze S7 op de markt komen. De S7, S7 Edge, S7 Plus en S7 Edge Plus. Waarbij de S7 en de S7 Edge een scherm krijgen van 5,1 inch en de S7 Plus en de S7 Edge Plus een scherm van ongeveer 5,5/5,6 inch. Omgerekend is dat respectievelijk 13 en 14,2 centimeter. Toch lijken de laatste geruchten erop te wijzen dat er mogelijk ook maar twee modellen van het nieuwe vlaggenschip zullen kunnen: de S7 en de S7 Edge Plus.

Qua opslagcapaciteit zullen we de keuze krijgen uit 32GB en 64GB. Een 128GB variant lijkt onwaarschijnlijk. Wellicht dat de toevoeging van een micro-sd-slot dit oplost. De prijs die je moet betalen voor een Samsung Galaxy S7 lijkt op dit moment te liggen tussen de 650 en 700 dollar. Het launch event van de S7 zal plaatsvinden op het Mobile World Congress (MWC) dat zal plaatsvinden op 21 februari in Barcelona. De datum dat je de telefoon ook echt in huis kan halen is nog onduidelijk, wel lijkt het dat de Amerikanen hem kunnen aanschaffen rond 11 maart.

Galaxy S7: De functies en hardware

Smartphones beginnen zo langzamerhand een soort van persoonlijke Inspector Gadget te worden en de S7 zal ook vast niet onderdoen voor dit stempel. Zo zal onder andere het nieuwe usb-Type C zijn opwachting maken. Deze connector, die bijna net zo groot is als een micro-usb-stekker en een omkeerbare functie, zal het gebruiksgemak een flinke boost geven.

Usb Type-C is een connector die omkeerbaar te gebruiken is en zorgt voor sneller opladen.

Net als de S6 zal dit model zich draadloos kunnen opladen. Ook lijkt het dat Samsung zich gaat mengen in het Force Touch-verhaal. Na de iPhone 6s en de Apple Watch is er een grote kans dat de Galaxy S7 deze techniek gaat implementeren. Door dit soort kenmerken lijkt het erop dat Samsung zich met deze telefoon vooral wil richten op het gebruiksgemak en meer functionaliteit. Dit na alle kritiek op het nalaten van bepaalde snufjes die wel te vinden waren bij de S5, maar niet bij de S6. Denk hierbij aan; waterbestendigheid en een micro-sd-slot.

Galaxy S7: Camera

Een opvallende eigenschap van de S6 was de camera die uitstak aan de achterkant van de behuizing. Deze lijkt toch beter weggewerkt in de S7 en er is ook een aantal technische veranderingen doorgevoerd die de foto's beter zouden moeten maken. Ondanks dat de S7 "maar" 12 megapixels bevat, de S6 had maar liefst 16 megapixels, ziet het er naar uit dat ze kiezen voor een grotere lens. Hierdoor komt er meer licht binnen en worden de foto's uiteindelijk scherper. Hierdoor kunnen ze dus schikken in 4 megapixels, maar er mogelijk toch op vooruit gaan. Slim en tegelijkertijd gewaagd. Sommigen zullen alleen kijken naar de specificaties en bestempelen het snel als een stap achteruit.

bron: http://www.gsmarena.com

Galaxy S7: Processor en batterij

De S7 zal hoogstwaarschijnlijk worden uitgerust met de Snapdragon 820-processor. Deze lijkt in ieder geval te worden toegepast op de versie die wij in Europa zullen krijgen. Wij Europeanen konden in de S6 namelijk al een Snapdragon 810 vinden. In Amerika lijkt Samsung echter te gaan voor de Exynos 8890. Hoe dan ook zal de processor van de S7 54 procent sneller zijn dan zijn voorganger. Met een 2,2 GHz quadcore zal deze processor mogelijk ook nog voor minder energieverbruik zorgen.

Bron: Antutu.com.

In vergelijking tot de batterij in de S6 wordt die van de S7 iets krachtiger, zo meldt Venturebeat. Dit zorgt ervoor dat de batterij langer meegaat en je dus langer kan doen met één oplaadbeurt. Wel gaan er geruchten rond dat de S7 zo´n twee uur moet opladen voordat de batterij helemaal vol is.

Galaxy S7: Design

Samsung staat garant voor mooie telefoons en de S7 zal niet onderdoen voor zijn voorganger, zo lijkt het. Beter gezegd, afgaande op de uitgelekte foto's is hij bijna niks veranderd ten opzichte van de S6. Wel zien we een paar kleine aanpassingen. Zo lijkt de S7 over een langere homebutton te beschikken, wat kan wijzen op een upgrade van de vingerafdruk-sensor. Ook zijn zowel de volumeknop als de lichtsensor van links naar rechts verplaatst. Zoals eerder vermeld lijkt de camera beter verwerkt te zijn in het design en steekt die niet meer zo ver uit. Waar we wel voor moeten waken is dat deze afbeeldingen gelekt zijn en er dus nog geen enkele sprake is van een definitief design.

Een uitgelekte foto van de Samsung Galaxy S7 door het bekende twitter-kanaal @OnLeaks.

De behuizing blijft dus grotendeels gelijk aan dat van de S6. Het is nog niet zeker maar hoogstwaarschijnlijk komt er weer een glazen achterkant. De body is verder gemaakt van het zogenoemde magnesium alloy (magnesium gemixt met andere metalen). Hierdoor zou de telefoon in theorie beter beschermd moeten zijn tegen schade.

Galaxy S7: Het beeldscherm

Ook de display heeft weer een upgrade meegepakt. Waar de S6 het moest doen met een 5,1 inch-display, zal de S7 een scherm van 5,2 inch hebben. De resolutie blijft vrijwel hetzelfde: 2560 x 1440 pixels (wat neerkomt op 577ppi). De S7 Edge zal ook een groei doormaken wat betreft de display. Ook zijn er geruchten dat er een Samsung Galaxy S7 Edge+ zal verschijnen en dat dit een soort premium versie is binnen de serie. Deze zal volgens de geruchten worden uitgerust met een 4K-display.

Tot Slot

Het is nog even wachten tot we echt weten wat er nou daadwerkelijk is uitgekomen van deze geruchten. Over ongeveer drie weken is de lancering, op 21 februari, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Computer!Totaal is hierbij aanwezig en doet uitgebreid verslag van deze beurs en de Galaxy S7.

0 Reactie(s) op: Alles wat je moet weten over de Samsung Galaxy S7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.